A vörös szőlő magjában igen sok flavonoid, vagyis olyan növényi antioxidáns van, ami megvédi a sejteket a szabadgyökök károsító hatásaitól.
100 g-os őrlemény; Anna Borház termék a szabadgyökök károsító hatásai ellen.
A kínálatunkban megtalálható őrlemények vegyszermentes termesztésből származó növényekből készülnek, mentesek mindenféle hozzáadott anyagtól, fogyasztásukkal a növényekben található vitaminok, nyomelemek, egyéb, a szervezet számára értékes hatóanyagok természetes formában jutnak szervezetünkbe, így hatékonyabban járulhatnak hozzá egészségünk megőrzéséhez, a betegségek gyógyításához.
Vízben és zsírban oldódó alkotórészeket egyaránt tartalmaz. A sejthártyán áthatolva az egész szervezetben képes kifejteni antioxidáns hatását. Azon ritka anyagok egyike, amely képesek áthatolni a vér- agy gáton, így védi az agysejteket a károsító hatásoktól. A szőlőmag javítja az erek állapotát, így csökkentheti a szívbetegségek és az agyvérzés kockázatát. Erősíti a hajszálereket, fokozza a véráramlást, ezért hatásos visszértágulat és az érszűkületből eredő lábfájás esetén, valamint más érrendszeri megbetegedésekben. Mérsékelheti a cukorbetegség szövődményeként kialakuló idegkárosodás (diabéteszes neuropátia) okozta tüneteket, vagyis a zsibbadást és a bizsergést a végtagokban. Jól alkalmazható a szem védelmére, szembetegségek megelőzésére és kiegészítő kezelésére. Egyaránt ajánlott a sárgafolt betegsége (makula degeneráció) és szürkehályog ellen- e két betegség az időskori látáscsökkenés és vakság leggyakoribb oka. Hasznos lehet azok számára is, akik sokat dolgoznak számítógéppel, különösen akkor, ha nem sugárzásmentes laptop monitort, hanem hagyományos katódsugaras képernyőt használnak. Fogyasztása: egy teáskanálnyi vörös szőlőmag őrleményt egy kis folyadékba (víz, gyümölcslé) keverve fogyasszunk, majd 2-3 dl folyadékot igyunk meg. egy teáskanálnyi őrlemény kb. 4g, így egy csomag vörös szőlőmag őrlemény 10-12 napi mennyiséget tartalmaz. többféle őrlemény összekeverésével természetes multivitamin készítményt fogyaszthatunk. az őrleményeket ajánlott száraz, hűvös, sötét helyen, jól lezárva tárolni.