A finom és tápláló kozmetikum.
Fogyasztható természetes zsiradék, sokoldalúan használják az élemiszerszektorban, a szépségiparban, a gyógyászat és a wellness területein. A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A kakaóbab egy finom szuperélelmiszer, mivel sokféle antioxidánst és más tápanyagot tartalmaz. A perui bio-termelők által gyártott kakaóbabok több antioxidánst tartalmaznak, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babot kézzel szedik, a legjobb minőségűeket kiválogatják és erjesztik, a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében. A kakaóvaj nagy mennyiségben tartalmaz telített zsírokat, amelyek egészséges savakból származnak - sztearinsavból és palmitinból.
A kakaóvaj tallér ehető, kiváló, étkezési minőségű természetes növényi zsiradék, melyet a kakaóbabból nyernek a csokoládé és a kakaó gyártása során. Egy kakaóbab átlagosan 44-46% kakaóvajból áll, melyet a babok szárítását követően hidegsajtolással nyernek ki. A művelet eredménye a szűretlen, szűz kakaóvaj, amely csokoládébarna színű, jellegzetes kakaó illatú és ízű. A szűrt kakaóvaj elveszíti barna színét, tört fehér, vagy sárgás színű lesz.
Felhasználható sütemények és desszertek hozzávalójaként, valamint mennyei csokoládé is készíthető belőle. A kakaó rendkívül gazdag különböző telítetlen zsírsavakban, vitaminokban, fehérjékben, mangánban, káliumban és foszforban is, de értékes hatóanyagainak a bőrápolásban is hasznát vehetjük. Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad és azonnal felszívódik a bőrben, ezért évszázadok óta használják az egészséges bőr puhaságának megőrzése érdekében. Számos kozmetikai készítményben is megtalálható: ajakbalzsamok, testápolók, tusfürdők, szappanok, krémek hatóanyagaiként.
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás: egy adag = 5-10 g, ízlés szerint. Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.
Összetevők: 100% bio hántolt kakaóbab (theobroma cacao).
Tápanyag-információ egységenként (100 g): Energia: 3685 kJ/880 kcal, zsír: 99,5 g -amelyből telített zsírsav: 60,6 g -amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav: 31,4 g -amelyből többszörösen telítetlen zsírsav: 3,1 g, szénhidrát: 0,0 g -amelyből cukor: 0,0 g, rost: 0,0 g, fehérje (protein): 0,2 g, só: 0,0 g.