A hajdina a keserűfűfélék családjába tartozik. Mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztják.

500 g-os hajdina; Biorganik termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.

Értékes tápanyag tartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető. Tápanyagtartalom (100g-ban): Energiaérték: 1402 KJ / 335 kcal, Fehérje: 12,6g, Szénhidrát: 71g, Zsír: 2,8g. Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, foszfor, magnézium. Vitamin: B1, B2, B3, B6, E.

Felhasználása: leggyakrabban kását készítenek belőle, de köretként és levesbetétként is használható. Lisztjéből tészta, palacsinta és kenyér is készíthető (más liszttel keverve). Elkészítése: A hántolt hajdinaszemeket egyes helyeken főzés előtt megpörkölik, ami a belőle készült ételeknek kellemes dió ízt és illatot kölcsönöz. Javasolt a hajdinát az elkészítés előtt néhány órával beáztatni, melynek hatására a szemek jelentős mértékben kb. négyszeresére dagadnak, a főzési idő pedig 20-30 percre rövidül. Összetevők: hajdina Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01. Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Biorganik termékek »
Biorganik termékek »

Címkék:

biorganik