A helytelen táplálkozás és genetikai hajlam következtében a népesség nagy százaléka magas koleszterinszinttel él.
90 db-os tabletta; CaliVita termék a jó koleszterinszintért.
Ez azonban nem csupán egy jelenség, hosszú távon komoly egészségügyi kockázatot jelenthet. A Cholestone aktív összetevői hatékonyan támogathatják az egészséges triglicerid szintet. A koleszterin a szervezet számára nélkülözhetetlen vegyület. Minden sejtünk alkotórésze, valamint többféle hormon (pl. nemi hormonok) kiindulási alapja is. A bennünk található koleszterin nagy részét saját szervezetünk állítja elő, a fennmaradó részt táplálékkal visszük be.
Fontos megkülönböztetnünk a koleszterin típusait: az LDL (low density lipoprotein) és VLDL (very low density lipoprotein) a "rossz" koleszterinek, általában ezek rakódnak le az erek falára. A HDL (high density lipoprotein) koleszterin, a "hasznos", amely visszajuttatja a koleszterint a májba, ahol feldolgozásra kerül és kiválasztódik a szervezetből. Az LDL-koleszterin fokozza, a HDL gátolja a zsírok lerakódását az érfalban. Egészségünk szempontjából nem elég tehát az összkoleszterinszint figyelése, a jó és rossz koleszterinszint aránya a fontosabb iránymutató. Koleszterinszintünket nagymértékben meghatározzák az öröklött tényezők, de jelentősen hozzájárulnak egyéb tényezők, melyeken magunk is tudunk változtatni. Ezek például az egészségtelen táplálkozás (túl sok telített zsír, rostszegény táplálkozás, stb.), a mozgásszegény életmód, túlsúly, dohányzás, alkoholfogyasztás, valamint a stressz. A Cholestone kifejezetten az egészséges koleszterinszintet támogató étrend-kiegészítő. Hatóanyagai a lenmagolaj, mely az omega-3 zsírsavak egyik leggazdagabb forrása a természetben. Kedvezően befolyásolja a vér koleszterin- és vérzsírszintjét. Az almapektin vízoldékony rost, hozzájárul a normál koleszterinszint fenntartásához, emellett javítja a vastagbélműködést, telítettségérzetet kelt. A fokhagyma szintén előnyösen befolyásolja a vérzsírszintet. A lecitin jelentős szerepet játszik a zsíranyagcserében. A C- és E-vitamin szerepet játszanak a többszörösen telítetlen zsírsavak szabad gyökökkel szembeni védelmében. A króm előnyösen befolyásolja a szénhidrát-, a fehérje- és zsíranyagcserét. Összetétel: 200 mg Lenmagolaj, 200 mg Almapektin, 100 mg Fokhagyma, 60 mg C-vitamin, 10 mg E-vitamin, 50 mcg Króm, 100 mg Lecitin.