1-es típusú hidrolizált sertés kollagén, jó oldódással és semleges ízzel.
300 g-os kollagénpor; Collango Collagen termék a sportolás támogatásához.
A Collango Collagen Basic egy alap kollagén, melynek neve a termék összetételére utal, 100% sertés kollagén. Hozzáadott vitaminok, színezék és ízesítés nélkül. A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent: a minőségi alapanyaggal, a könnyű és gyors oldódással, a kellemes illattal és ízzel, a könnyen adagolhatósággal, a csomagolásban található adagolókanálnak köszönhetően, elérhető kutatási adatokkal a konkrét alapanyagra vonatkozóan, nem pedig általánosságban a kollagénre.
Ennél a terméknél sincs ez másként, hiszen a francia Rousselot cég- az egyik vezető kollagén gyártó- által gyártott ProTake sertés kollagénjét választottuk.
Máshol prémiumként találsz ilyen terméket. Nálunk ez az alap!
Collango Collagen Basic jellemzői: I-es típusú, 100% hidrolizált sertés kollagén, 10.000 mg (10 gramm) kollagén/ adagban. Nincs ízesítve. Könnyen és víztisztán oldódik. 300 g/tasak- 30 adag.
Collango Collagen Basic előnyei: könnyen és gyorsan oldódik, csupán hideg vízben is víztisztán, nincs kellemetlen illata és íze sem- semleges ízű és szagú! Ellenáll a hőmérséklet ingadozásoknak, elérhető kutatási eredmények az alapanyagként felhasznált ProTake kollagénre. Tartósítószer, csomósodás gátló mentes. Mindig frissen készíthető. Könnyen adagolható a csomagolásban található adagolókanálnak köszönhetően.
Fogyasztási javalat: lehet fogyasztani ciklikusan, azaz kúraszerűen 3 hónapon keresztül napi 1 adagot (10.000 mg kollagén), majd elégséges heti 1 alkalommal 1 adag fogyasztása. Állandó jellegű fogyasztás esetén napi fél adag Collango elegendő.
Hogyan/miben fogyaszd a Collango kollagént? Légy saját magad mixere, így mindig tudod, hogy mit fogyasztasz. Keverd bele gyümölcslébe. Dobd fel vele a smoothie-dat. Fehérje turmixodat is feltúrbózhatod vele. Ízesítsd vele a chia pudingodat. Keverd bele a jegeskávédba. Old fel egyszerűen csupán vízben/tejben/joghurtban.
Mi a kollagén? A kollagén szervezetünk elsődleges kötőszövete, valamint egy kulcsfontosságú fehérjéje, amely biztosítja a bőr, a porcok és a csontok kohézióját, rugalmasságát. Szerkezeti építőeleme továbbá a kötőszöveteknek, hajnak, körömnek, ínaknak, izmoknak, ízületi porcoknak. Bőrünk 75%-át, szervezetünk összfehérje tömegének pedig 30%-át kollagén alkotja.
Miért van szükségünk kollagénre? Az idő előrehaladtával szervezetünk kollagén termelődése lelassul, majd lecsökken és végül teljesen leáll.
Miért fontos, hogy a kollagén hidrolizált legyen? A hidrolízis folyamán a kollagén nagyon hosszú molekula láncait "felvagdossák", az emberi szervezet számára ezáltal könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá téve. A köznyelvben sokszor tévesen szinonimaként használják a zselatint, holott nem tehető egyenlőségjel közéjük. A háztartási zselatin nincs hidrolizálva, így ahhoz, hogy ugyanannyi hatóanyag hasznosuljon, mint a hidrolizált kollagénből, jóval nagyobb mennyiséget kell elfogyasztani belőle. Ugyanez a helyzet a kocsonyával, disznóbőrrel, csirkelábbal stb.