A kollagén szervezetünk elsődleges kötőszövete, valamit egy kulcsfontosságú fehérjéje, amely biztosítja a bőr, a porcok és a csontok kohézióját, rugalmasságát.
348 g-os kollagénpor; Collango Collagen termék a sportolás támogatásához.
Szerkezeti építőeleme továbbá a kötőszöveteknek, hajnak, körömnek, inaknak, izmoknak, ízületi porcoknak. Bőrünk 75%-át, szervezetünk összfehérje tömegének pedig 30%-át kollagén alkotja. Miért van szükségünk kollagénre? Az idő előrehaladtával szervezetünk kollagén termelődése lelassul, majd lecsökken és végül teljesen eláll.
Miért fontos, hogy a kollagén hidrolizált legyen? A hidrolízis folyamán a kollagén nagyon hosszú molekula láncait "felvagdossák", az emberi szervezet számára ezáltal könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá téve. A köznyelvben sokszor tévesen szinonimaként használják a zselatint, holott nem tehető egyenlőségjel közéjük. A háztartási zselatin nincs hidrolizálva, így ahhoz, hogy ugyanannyi hatóanyag hasznosuljon, mint a hidrolizált kollagénből, jóval nagyobb mennyiséget kell elfogyasztani belőle. Ugyanez a helyzet a kocsonyával, disznóbőrrel, csirkelábbal stb.
A kollagén hasznosulása szempontjából mire kell figyelni kollagén készítmény választáskor? Hidrolizált kollagén legyen. A hidrolízis folyamán a kollagén molekula láncok az emberi szervezet által könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá válnak.Minél magasabb hatóanyag tartalommal rendelkezzen. A kutatási eredmények jelentős többsége általában napi 5.000- 10.000 mg kollagén fogyasztásán alapszanak (sertés és marha kollagén esetén). C-vitamint is tartalmazzon vagy fogyasszuk hozzá, ami hozzájárul a kollagén hasznosulásához és serkenti szervezetünk kollagén termelését.
Milyen kollagén van a Collango Collagen-ben? A Collango Collagen alapanyagaként választott Naticol BPMG kollagén a világ egyik vezető kollagén gyártója, a francia Weishardt gyártott bioaktív peptidekből áll, mely kíméletes enzimatikus hidrolízissel készült. Rendkívül magas tisztaságú, természetes és antiallergén. Számtalan kutatási és klinikai tanulmánnyal alátámasztva hatékonyságát. Ha esetleg valamilyen egészségügyi problémád van a vörös húsok fogyasztásával, a Collango Collagen Fish-t nyugodtan fogyaszthatod.
Hogyan/miben fogyaszd a Collango kollagént? Keverd bele gyümölcslébe. Dobd fel vele a smoothie-dat. Fehérje turmixodat is felturbózhatod vele. Ízesítsd vele a chia pudingodat. Keverd bele a jegeskávédba. Old fel egyszerűen csupán vízben/tejben/joghurtban.
Collango Collagen kollagén jellemzői 1 adagban: 5000 mg I-es típusú, 100% hidrolizált marha kollagén, 2000 mg MSM, 1500 mg Glükozamin szulfát (vegán), 1000 mg C-vitamin, L-szkorbinsav formájában, 400 mg kondroitin szulfát, 300 mg Peptan IIm hidrolizált 2-es típusú marha kollagén, 40 mg b-2cool natív 2-es típusú csirke kollagén mátrix.
Két remek ízben (meggy és kékmálna). Könnyen és víztisztán oldódik, 348 g/tasak- 30 adag.
Collango Collagen előnyei: könnyen és gyorsan oldódik, hideg vízben is víztisztán. Nincs kellemetlen illata és íze sem- semleges ízű és szagú! Ellenáll a hőmérséklet ingadozásoknak. Elérhető kutatási eredmények az alapanyagként felhasznált Naticol kollagénre. Tartósítószer, csomósodás gátló mentes. Mindig frissen készíthető. Könnyen adagolható a csomagolásban található adagolókanálnak köszönhetően.
Fogyasztási javaslat: napi 1 adag (5 g/5,5 g) fogyasztása javasolt.
Összetétel: I-es típusú hidrolizált kollagén (marha), metil-szulfonil-metán (MSM), D-Glükózamin HCl (Vegán), Kondroitin szulfát Na, L-aszkorbinsav (C-vitamin), Hidrolizált Peptan II-es típusú kollagén, almasav, aroma, édesítőszer: szukralóz és stevia (steviol glikozidokat tartalmaz), Natrium klorid, natív II-es típusú csirke kollagén Mátrix, színezék: Brillantkék FCF (kékmálna íznél) vagy céklavörös (meggy íznél).
Allergén információ: Tej, tojás, mogyoró, hal, glutén és rákféle összetevőket feldolgozó üzemben készült!
Figyelmeztetés: A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Tárolás: száraz, hűvös helyen.