A sztívia, magyarul jázminpakóca édes leveleiből kivont édesítőszerrel készítettem ezt a cukorbetegek által is fogyasztható dzsemet.
312 ml-es szilvadzsem; Kaldeneker termék édességek, palacsinták készítéséhez.
A sztívia természeténél fogva édes ízű leveleket hajt, viszont nincs cukor- illetve szénhidrát tartalma. A lekvár ízét még jobban ki tudtuk emelni a fahéj ízével. Mivel az édesítőszer koncentrált formában érkezik hozzánk, egy nagy adag dzsem készítéshez elegendő pár teáskanál kivonat. Így a dzsem gyümölcstartalma 100%. Készült: szilva, sztívia por, fahéj, almapektin és étkezési citromsav felhasználásával.
Felhasználása: elsősorban cukorbetegek, vagy cukormentes étrendet kedvelők részére, palacsintába, fánkra, vajas pirítósra, édességekhez, fagylaltra ajánlom kanalazni. Próbáljátok sajtokkal együtt fogyasztani.
Gyümölcstartalma: 100%.
Tartósítószert, hozzáadott cukrot, aromát és színezéket nem tartalmaz. Eltarthatósága egy év, felbontás után kell hűtőben tárolni, ott egy-két hétig eltartható.
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 48,04 kcal/201,29 KJ, zsír: 0,28 g -amelyből telített zsírsavak: 0,02 g, szénhidrát: 11,94 g -amelyből cukrok: 10,32 g, fehérje: 0,70 g, só: 0 g.
Származási hely: Magyarország.
Űrtartalma: 312 ml.