A gnocchi tészta olasz tésztaféle, amelyet általában darált hússal, ricottáva töltenek meg, majd paradicsomszósszal és besamellel öntenek le, végül sütőben megsütik.
500 g-os gnocchi tészta; Luigi Tomadini termék az olasz konyha kedvelőinek.
A durumbúzából készülő tészták tojás és más adalékanyagok felhasználása nélkül is szép sárga színűek, ízesek, illatosak. Ezeknek a tésztáknak a gasztronómiai értéke azon túl, hogy vitamintartalmuk magas, aminosav és fehérje összetételük pedig igen kedvező az, hogy lebontásuk az emésztés során lassabban történik, így a vércukorszintet kisebb mértékben emelik. A kifőzött tészta formatartó, rugalmas, nem csirízesedik.
A durum búzából készült tésztákra jellemző nagy vízfelvevő képesség a tradicionális olasz típusú bronz gyártófejjel készült három forma (spagetti, tortiglioni, fusilli) esetén még nagyobb hangsúlyt kap, és egyben kiemeli az olasz ízek legjavát. Ezen tészták felülete természetes módon világosabb. A kifőtt durumtészta azonban nemcsak többnek látszik, de egészségünk szempontjából is "többet ad".
Összetevők: durumliszt, víz.
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1484 kJ, fehérje: 11,5 g, szénhidrát: 72,6 g, zsír: 1,5 g -ebből telített zsírsavak: 0,3 g, élelmi rost: 3 g, só: 0,005 g.