A mandula húsz százaléka fehérje, gazdag E-vitaminban és magnéziumban, tartalmaz kalciumot, vasat, foszfort, káliumot és cinket is.
200 g-os mandulabél; Naturfood termék a mandula kedvelőinek.
A nyers mandulabél héjával együtt nagy tápértékű csemege, de még finomabb a hántolt, sózott, pirított változat. Nagy hagyománya van a mandulából készülő édességnek, a marcipánnak, a puha zöldmandulát pedig befőtt készítésére használja fel az édesipar. Kellemes ital a mandulatej is hántolt, őrölt mandulát forró vízzel leöntünk, majd egy óra múlva átnyomkodjuk.
- Kalcium-tartalma miatt jó hatással van a csontok erősségére és a fogak épségére, serkenti az agyműködést. - Kálium-tartalma révén kedvezően hat az idegekre, különösen hatékony idegesség, szorongás, stressz, ingerlékenység, depresszió és szellemi kimerültség esetén. - A benne található magnézium miatt kedvezően hat bármely görcsre, elsősorban az izomgörcsre, és minden krónikus fájdalomra, különösen a fogfájásra. - Ugyancsak a kalciumnak, a káliumnak és a magnéziumnak köszönhető, hogy a mandula jótékonyan befolyásolja a szív állapotát, erősíti a véredények falait. - Kiváló antioxidáns E-vitamin tartalma megakadályozza az erekben a lerakódást, és megszabadítja a testet a szabad gyököktől. - Emésztési zavarok esetén is megpróbálkozhatunk vele, jótékonyan hat a belek működésére, gyógyítja a székrekedést.