A kendermagban található fehérje az emberi szervezet számára a leginkább hasznosítható növényi eredetű fehérje.
125 g-os kendermag; Organiqa termék a keringési rendszer egészségéért.
A kender fogyasztása az emberiség történelmében hosszú időre nyúlik vissza. Közép-ázsiai eredetű növény, de ma a világon szinte mindenhol termesztik, mert jól alkalmazkodott a különböző éghajlati viszonyokhoz. A kendermagban található fehérje az emberi szervezet számára a leginkább hasznosítható növényi eredetű fehérje.
Könnyen emészthető, nagyon gyorsan felszívódik és mind a 21 aminosav megtalálható benne, köztük az a 8 esszenciális aminosav is, melyet az emberi szervezet nem képes előállítani. Fehérje és növényi (többszörösen telítetlen) zsírsavtartalmának (gamma linolénsav) köszönhetően elsőrendű energiaforrás, sportolóknak nélkülözhetetlen. Vitaminokat (A, B1, B2, B3, B6, C és E vitamint) és ásványi anyagokat is jelentős mennyiségben tartalmaz. A fehérjét a kendermag sajtolása és őrlése folyamán vonják ki, illetve a hidegen sajtolt olajok készítése során visszamaradt lepényt őrlik meg.
Vitaminok és ásványi anyagok: A-vitamin, B1-vitamin, B2-vitamin, B3-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, réz, cink.
Jótékony hatásai: segíti szerveink egészséges működését, növeli energiaszintünket, libidónkat, állóképességünket, hozzájárul az egészséges alváshoz, az egészséges, ragyogó hajhoz és bőrhöz. Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatás, frissíti a testet és az elmét is.
Hogyan fogyasszuk? turmixhoz műzlihez joghurtba gyümölcsléhez vízhez keverve.