A mogyoróolajat 220 fokig lehet hevíteni, ezért zöldségek sütéséhez, húsok pácolásához, palacsintatésztába keverve használatos finom ízű karakteres olaj.
250 ml-es mogyoróolaj; Pelzmann termék pácok, saláták készítéséhez.
Mogyorókrémet szintén lehet vele készíteni. Salátákhoz adva, pirítósra csepegtetve egyedi íz hatást érhetünk el! A mogyoróolaj jellemzői, élettani hatásai: halványbarna színű és erősen diós aromájú olaj. Fenséges és különleges, akár a legfinomabb nutellakrém. A mogyoróolaj remekül kenhető, és mindenféle bőrtípust táplál.
Erősíti és feszesebbé teszi a bőrt, segít fenntartani jó állapotát, valamint rugalmasságát. A mogyoróolaj egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag. Kiváló hatású a száraz és érzékeny bőrre, ezért a bőrápoló kozmetikumok fontos része. Erősíti a tüdőt, nyákoldó hatású. A mogyoró 60%-ban tartalmaz zsíros olajat, 18%-ban fehérjét, valamint sok enzimet és nyomelemet (főként mangánt és ként). Nagyon magas az E-vitamin-tartalma is. Könnyű, gyorsan felszívódik. Összehúzó hatású így jól használható zsíros bőr esetén. Jót tesz a gyulladt bőrnek is. Fogyókúra esetén is használatos.