Az új-zélandi zöldkagyló (Perna canaliculus) szokatlanul nagy arányban (több mint 13%) tartalmaz glukozaminglikánt (GAG).
150 db-os kapszula; Sanct Bernhard termék a csontok, a kötőszöveteket és az ízületek egészségéért.
A zöldkagyló kovasav tartalma pedig a csontokat és a kötőszöveteket erősíti. A zöldkagyló akkor keltette fel a tudomány figyelmét, mikor az új-zélandi őslakosok életkörülményeit vizsgálták. Kiderült, hogy a tengerparton élő maorik körében ismeretlen a reuma. Egészen magas kort értek meg úgy, hogy ízületeik mindvégig rugalmasak maradtak, szemben a szárazföld belsejében élő lakossággal. Az ok a bőséges kagyló fogyasztás.
A sejt közötti vízterek mennyisége a kor előrehaladtával csökken (kiszáradás, ráncosodás), akárcsak a szövetek rugalmassága, ami az ízületek esetében a legszembetűnőbb: fokozatosan a mozgásképesség jelentős csökkenéséhez vezet. Mivel a glükozamint a szervezet saját maga nem képes előállítani, elengedhetetlenné válik annak rendszeres pótlása. Napi ajánlott mennyiség: 2-3 kapszula. Hatóanyagok - 3 kapszulában: Glükozaminoglikánok: 36 mg, Zöldkagyló-koncentrátum: 1500 mg.