A chia magos quinoa kása alap segítségével könnyen készíthetünk gluténmentes vegán kását.
300 g-os quinoa kása alap; Szafi Free termék kásák készítéséhez.
Az alappor nem tartalmaz hozzáadott cukrot és édesítőszert, így ízlés és diéta szerint egyénileg édesíthető! Egy adag kása (175 g) szénhidrát-tartalmából 4 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Összetevők: gluténmentes quinoa pehely, gluténmentes zabpehelyliszt, kókuszreszelék, aztékzsályamag (Salvia hispanica, azaz chia mag) (7%), természetes aromák, bourbon vanília őrlemény.
Felhasználási javaslat:
Hozzávalók (1 adaghoz): 30 g Szafi Free vaníliás chia magos quinoa kása alap, 1,5 dl kókusztej (pl. Joya /19 kcal/ kókuszital), kb. 15 g cukornak megfelelő édesítő (pl. 4-5 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer), Friss gyümölcs, vagy aszalványok, magok ízlés és diéta szerint.
Elkészítés: A kását, a vízzel és az édesítővel keverjük ki, majd tegyük fel a tűzre és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Friss gyümölccsel vagy aszalványokkal, magokkal tálaljuk! Felhívjuk a fogyasztók figyelmét arra, hogy a chia mag napi ajánlott fogyasztói mennyisége maximum 15 gramm! 1 adag kész kása 2 gramm chia magot tartalmaz!
Átlagos tápérték 100 g kása alapban: Energia: 1808 kJ/431 kcal, zsír: 14,5 g -amelyből telített zsírsavak: 7,3 g, szénhidrát: 56,8 g -amelyből cukrok: 1,9 g -amelyből poliolok: 0 g, rost: 8,8 g, fehérje: 13,8 g, só: <0,01 g.