Gluténmentes proteines növényi fasírt alappor.
300 g-os növényi fasírt alappor; Szafi Free termék fasírtok készítéséhez.
Összetevők: hajdinaliszt, rizscsíra-fehérje (18%), tápiókakeményítő, kölesliszt, bambuszrost, útifűmaghéj-liszt, szárított vöröshagyma, étkezési só, piros fűszerpaprika, curry fűszerkeverék (kurkuma, koriander, görögszéna mag, sárgarépa, étkezési só, gyömbér, mustármag, római kömény, cayenne bors), petrezselyem, feketebors, zsálya, kakukkfű, oregánó, rozmaring, szerecsendió virág, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát (szódabikarbóna), savanyúságot szabályozó anyag: citromsav. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz!
Felhasználási javaslat:
Répás növényi fasírt: 100 g Szafi Free Vegán proteines növényi fasírt alappor, 1 g fokhagymapor (vagy 2 gerezd fokhagyma), 65 g aprított (vagy reszelt) répa, 5 g friss aprított petrezselyemlevél, 10 g citromlé, 80 g víz, sütéshez: kókuszolaj.
Elkészítés: késes aprítóban daráljuk apróra a répát, petrezselyem levelet (és friss fokhagyma esetén a fokhagyma gerezdeket). Ezután keverjük össze a vízzel, citromlével, végül a Szafi Free vegán proteines növényi fasírt alapporral. Pihentessük 15 percig. Pihentetés után osszuk a masszát 9 db egyenlő részre, és nedves kézzel formázzunk belőlük kis fasírt korongokat, vagy golyókat. Melegítsük fel az olajat, majd a hőmérsékletet lejjebb véve (elektromos tűzhelyen 9-ről 7-re) egy adagban, oldalanként 2,5 - 2,5 percig süssük a fasírtokat. Végül szedjük ki papírtörlőre a fasírtokat és hagyjuk kihűlni.
Kiszerelés: 300 g.
Tárolás: száraz, hűvös helyen!
Átlagos tápérték 100 g fasírt alapporban: Energia: 1471 kJ/348 kcal, zsír: 3,2 g -amelyből telített zsírsavak: 0,8 g, szénhidrát: 54 g -amelyből cukrok: 2,5 g, rost: 9,7 g, fehérje: 21 g, só: 2,21 g.