A lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetünk gluténmentes, csökkentett szénhidrát-tartalmú kelesztés nélküli lángost, kenyérlángost, töltött lángost.
500 g-os lángos lisztkeverék; Szafi Products termék lángos készítéséhez.
Összetevők: tápióka keményítő, növényi rostok (bambuszrost, útifűmaghéjliszt), paleo lisztkeverék (szezámmagliszt, kókuszliszt, batáta liszt).
Átlagos tápérték 1 db (100 g) kisült lángosban: Energia: 1049 kJ/251 kcal, zsír: 7,8 g -amelyből telített zsírsavak: 4,3 g, szénhidrát: 29,2 g -amelyből cukrok: 0,9 g, rost: 13,2 g, fehérje: 9,4 g, só: 1,7 g (A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, kókuszolajban kisütve, feltét nélkül)
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Felhasználási javaslat (minimum 30%-al csökkentett szénhidrát-tartalmú, a hagyományos lángoshoz képest), hozzávalói (4 db., kb. 100 grammos lángos): 200 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett-szénhidráttartalmú lángos lisztkeverék, 6 g só, 20 g frissen facsart citromlé, 3 db M- es tojás, 100 g víz + 10 g lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz, továbbá adható hozzá 2-3 g szárított fokhagymapor.
Elkészítése: tegyünk fel kókuszolajat forrósodni. A lisztkeverék kivételével keverjük össze a hozzávalókat kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyúrjuk csomómentesre. Ezután lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát, osszuk 4 egyenlő súlyú darabra, gyúrjuk kis gombócokká, és formázzunk a kezünkkel 16-18 cm. átmérőjű lángosokat úgy, hogy a lángos széle vastagabb legyen, mint a belseje. Süssük ki egyenként a lángosokat, forró olajban (Mindkét oldalát kb. 3- 3 percig, de ez az idő a főzőlap erőssége miatt változhat!) Tegyük a lángosokat papírtörlőre (egy másik papírtörlővel pedig itassuk le róla a felesleges zsiradékot).
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!