A szőlőmag kivonata 15-25-ször erősebb az oxidatív szennyezések semlegesítésében, mint az E-vitamin.
250 g-os őrlemény; Viniseera termék az oxidatív szennyezések semlegesítéséhez.
A benne található polifenolos komponensek elősegíthetik a sejtek védelmét a szabad gyökök okozta károsító hatásokkal szemben. A szőlőmag kivonat antioxidáns hatású anyagai (polifenolok) hozzájárulnak a szervezetben végbemenő káros oxidatív folyamatok gátlásához.
A káros környezeti hatások, anyagok (pl. pollen, levegő- és vízszennyezés, tartósítószerek, stressz) a szervezetben szabad-gyököket szabadítanak fel, melyek megtámadják és elpusztítják az egészséges sejteket. A szőlőmag kivonata 15-25-ször erősebb az oxidatív szennyezések semlegesítésében, mint az E-vitamin. A benne található polifenolos komponensek elősegíthetik a sejtek védelmét a szabad gyökök okozta károsító hatásokkal szemben. A szőlőmag mikroőrlemény átlagos összpolifenol tartalma: 3000mg/100 g. A szőlőmag mikroőrleményben koncentráltabban található meg minden antioxidáns vegyület, ami a szőlőben, vörös borban is jelen van. Közel 2000 féle antioxidánst, polifenolt tartalmaz. Legismertebb összetevői: rutin, kaempferol, kvercetin, rezveratrol, katechin, epicatechin, antocianidok, P1, P2, B1, B2, B3 stb. A mikroőrlési eljárásnak köszönhetően egy szőlőmag felülete kiterítve kb. fél m˛ lenne. A nagy felület teszi lehetővé, hogy a benne levő polifenolok közel 100 %-ban felszívódnak szervezetünkben. Javasolt napi bevitel: 3-5 g/nap, 1 adagolókanállal. Fogyasztási javaslat: Meleg teába, joghurtba keverve, 3-5%-ban lisztet helyettesítve süteménybe, kenyérbe sütve, kozmetikai pakolásba keverve.