A növény igen gazdag ballasztanyagokban, káliumban, foszforban, magnéziumban, vasban és B1-vitaminban.
100 db-os kapszula; Vita Crystal termék méregtelenítéshez, a májsejtek regenálódásáért.
Tartalmaz fehérjét, szénhidrátot, zsírt, nátriumot és kalciumot is, valamint A, B2-, és C-vitamint is. Fő hatóanyaga a ciranin: enyhíti a méreganyagok okozta májrendellenességeket, elősegítheti a májsejtek regenálódását. Fokozhatja az epetermelést, vizelethajtó, és só-ürítést fokozó hatása is ismert a népgyógyászatban. Csökkentheti a vér koleszterin- és trigliceridszintjét, veseköves betegek és szoptatás alatt nem ajánlott, ez utóbbinál csökkenti a tejelválasztást. Az articsóka gyakori fogyasztása élénkíti a testet, az izmokat és fenntartja az általános fizikai jólétet.
Ajánlott az articsóka, ha valaki túlzásba vitte az alkoholfogyasztást. Az egyik legrégebben termesztett növény a világon. A növény nagy, karéjos levelei és kivonatuk népgyógyászati célokra használatosak. Már az ókori görögök is fogyasztották, a 9. századtól Sziciliából terjedt el Európába, bár egy-egy articsóka mérete ebben az időben még csak tyúktojásnyi volt. Ma az olaszok, a spanyolok és a franciák termesztik a legtöbbet belőle. 1850-ben egy francia orvos egy sárgaságban levő fiút egy hónapon keresztül kezelt articsókával, mivel az akkor használatos orvosságok egyike sem tudott segíteni rajta. Ez az eset inspirálta a kutatókat, hogy további kísérleteket végezzenek, és ennek köszönhető, hogy ma ennyit tudunk a kivonatról. Az antik világban drága ínyencségnek számított: nem annyira íze miatt, mint inkább vélt afrodiziákos hatása miatt. Ezt ugyan nem sikerült tudományosan igazolni, de az articsóka a mediterrán konyha jóvoltából igen elterjedt. A helytelen táplálkozás, a nehéz, zsíros ételek rendszeres fogyasztása gyakran megterheli a gyomrot, fokozott működésre készteti a májat és az epét. Ebből adódóan emésztési nehézségek puffadáshoz, émelygéshez, teltségérzethez vezetnek.