A quercetin egy erős immunfokozó és széles spektrumú vírusölő hatással bír.
250 ml-es szirup; Vita Crystal termék az immunrendszer erősítéséhez.
Három fő hatásmechanizmusa: a vírus sejtfertőző képességének gátlása. A már fertőzött sejtek replikációjának gátlása. A fertőzött sejtek antivirális gyógyszeres kezeléssel szembeni rezisztenciájának csökkentése. Több, mint 77 összetevő! 6000 mg/100 g!
A Flavin77 Quercetin szirup egy tudományos alapokon nyugvó, speciálisan összeállított flavonoid készítmény. A benne található flavonoidok és egyéb növényi komponensek mennyisége és fajtái a legújabb kutatási eredmények alapján segítik a szervezetünk védekező rendszerét a külső környezeti ártalmak, káros baktériumok, vírusok elleni küzdelemben.
Kutatási háttér: Napjaink embere fokozottan terhelt olyan hatásokkal, melyek a szervezetünkben jelenlévő szabadgyökök számát nehezen kontrollálható mennyiségűre emelik, az immunrendszerünk működését nehezítik. Ezért van kiemelt létjogosultsága annak, hogy a modern táplálkozástudomány szerves részét képezi az antioxidáns anyagok fogyasztása, étrendi és étrend-kiegészítők formájában egyaránt.
A szakirodalomban korábban publikált kutatások konzekvensen rámutatnak, hogy a karcinogenezis több lépcsős kialakulási folyamatára az antioxidáns anyagok fogyasztásával több ponton is hatással lehetünk a sejtek védelmétől, az apoptózis indukáláson át, a beereződés és metasztázis gátlásáig.
Bioflavonoidok hatásai: A bioflavonoidok élettani hatásaival kapcsolatban jelenleg is intenzív vizsgálatok folynak a kemopreventív hatások, szív- érrendszer védő, immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatások hátterében álló további mechanizmusok tisztázására. Az előzetes vizsgálatok azt mutatják, hogy a flavonoidok képesek befolyásolni a gyulladásgátló mechanizmusokat valamint módosítják az immunsejtek intracelluláris jelátviteli útvonalait, így azok aktivitását.
Korszerű technológiával készült új Flavin77! A világ egyik legszélesebb spektrumú flavonoid készítménye! Egymilliószoros felületi aktivitás! Több ezer éves tradícionális gyógyászat növényei és a XXI. század technológiája tökéletes ötvözete, egyik legszélesebb flavonoid spektruma!
Mik azok a Flavonoidok? A flavonoidok elnevezés egy vegyületcsoportot jelöl, melynek tagjai hasonló kémiai alapvázzal rendelkeznek és főként gyümölcsök, illetve zöldségek héjában, magjában találhatóak meg. A flavonoidokat a növények saját védelmük érdekében termelik.
A flavonoidok élettani hatásáról fontos tudni, hogy főként az emésztő- és keringési rendszerben hatnak, és bélrendszerben szívódnak fel. Semlegesíti a szabadgyököket, azaz antioxidáns hatásúak, csökkentik az érelmeszesedést (arteriosclerosis) veszélyét. Gátolják a trombózisképződést, fokozzák az érfalak rugalmasságát. Kormoszóma elváltozást (mutagenezis) és a rosszindulatú daganatok kialakulásnak folyamatát (karciogenézis) befolyásoló hatásuk van.
Csökkentik a LDL (“rossz” koleszterin) és vérzsír (serum tridlycerid) szintet. Májvédő és fényvédő hatással rendelkeznek. Gyulladáscsökkentők, a cukorbetegség (diabetes mellitus) hosszú távú szövődményeinek kialakulását előzik meg, továbbá antivirális, antibakteriális hatással rendelkeznek.
Mióta ismerjük a Flavonoidokat? 1936-ban Szent-Györgyi Albert és Rusznyák István elsőként mutatták ki, hogy a citrusfélékből származó két flavonoid (rutin, naringenin) csökkenti a kapillárisok törékenységét és permeabilitását (áteresztőképességét), ezért először a rutint P-vitaminnak nevezték el. Azóta a tudomány több ezer hasonló vegyületet izolált.
Mire jók a Flavonoidok? A flavonoidok a szervezet antioxidáns kapacitását növelik, amely képes csökkenteni a szabadgyökök sejteket romboló hatását. Támogatják a védekező rendszer optimális működését.
A vörösszőlő segítheti az érrendszer optimális működését, javíthatja a keringést. Antioxidáns tulajdonsága révén, segíthet megvédeni a sejteket a szabadgyökök romboló hatásától.
Flavin77 összetevői: Egyedi védett recept alapján a Flavin7 fogyasztási tapasztalata, a flavonoidok publikált orvosi- klinikai humán daganatkutatások eredményeit legszélesebb körben összegzett kutatás alapján elkészített termék. Kiemelkedően magas hatóanyag tartalommal és antioxidáns kapacitással. Kontrollált pro-oxidáns.
A növények, gyümölcsök, gyógyfüvek használata egy-egy betegség megelőzésére, kezelésére és gyógyítására a XIX. század közepéig szinte egyeduralkodó volt az orvostudomány terápiás lehetőségei között. Ez a gyógyszeripar felemelkedésével megszűnt, ám szerencsére az elmúlt 20-30 évben az emberek újra kezdik felfedezni az organikus szerek hasznosságát a korszerű terápia eszközeként.
A Flavin77 egy olyan különleges magas minőségű készítmény, amely tervezésénél két dolgot vettünk figyelembe. Elsőként kiválogattuk a gyógynövényvilág élettani szempontból leghatékonyabb fajait, majd éveken át tartó kísérletek eredményeképpen sikerült nano méretűre őrülni. Ezáltal az emberi test számára jótékony esszenciák felületaktivitását egymilliószorosára növeltük. Így a hatóanyagok (vitaminok, flavonoidok, aminosavak) felszívódását óriási mértékben sikerült megemelni. Nem utolsó sorban meg kell említeni, hogy kóstoláskor a tradícionális kiszerelésnél megszokott csokoládé íz helyett, egy exkluzív zamatos gyümölcsízzel fogunk találkozni, ami az összetevők sokszínűségéből és a különleges nano-őrlésből fakad. Ez a finom, gyerekek számára is csalogató ízvilág büszkén viseli a Flavirex Immun nevet és az egész család immunerősítésére szolgál.
Mit jelent, hogy antioxidáns hatás, és mik azok a szabadgyökök? Egy anyag antioxidáns tulajdonsága a szabadgyököket megkötő, semlegesítő képességét jelenti. A szabadgyökök rendkívül instabil és “agresszív” molekulák, amelyek oxidálni próbálják a sejteket. Ha túlzott mértékben vannak jelen a szervezetünkben, létfontosságú biológiai molekulákat -legrosszabb esetben a DNS-t- károsíthatnak. Ezt nevezzük oxidatív stressznek.
Kvercetin: kimutatták, hogy a quercetin-származékok széles spektrumú védelmet nyújtanak a vírusok széles köre ellen. A quercetin egy erős immunfokozó és széles spektrumú vírusölő hatással bír. Gátolja a gyulladást elősegítő citokinek felszabadulását, ami hasznos lehet, mivel a súlyos fertőzés és az azt követő halál a citokinek viharaktivitásának köszönhető. A kvercetin továbbá stabilizálja a hízósejteket is, és közvetlen szabályozó hatással van az immunsejtek alapvető funkcionális tulajdonságaira, akár alulszabályozással, akár elnyomva számos gyulladást és funkciót. A vörösborban lévő kvercetin az egyik legerősebb ismert tumorellenes anyag a rezveratrol mellett, amely közvetlenül a rosszindulatú sejtek osztódását, szaporodását gátolja. Gátolja az érelmeszesedést. Vérnyomáscsökkentő hatás. Baktérium szaporodást gátló(Helicobakter pilori).
Hogyan gátolja a Kvercetin a vírusfertőzést? A kvercetin egyik legtöbbet tanulmányozott tulajdonsága az antivirális képesség, amelyet három fő hatásmechanizmusnak tulajdonítanak: a vírus sejtfertőző képességének gátlása. A már fertőzött sejtek replikációjának gátlása. A fertőzött sejtek antivirális gyógyszeres kezeléssel szembeni rezisztenciájának csökkentése.
Tanulmányok: az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma által finanszírozott, 2007-ben közzétett kutatás azt bizonyította, hogy a kvercetin csökkenti a vírusos betegségek kockázatát. Ami a szélsőséges fizikai stressz következtében egyébként alááshatja az immunrendszer hatékonyságát és hajlamosabbá tehet a fertőzésekre. Egy másik, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának kutatásokért felelős részlege, a DARPA által finanszírozott, 2008-ban közzétett tanulmányban azt írták, hogy a kvercetinnel kezelt állatokat nagy patogenitású H1N1 influenzavírussal fertőzték meg. A kezelési csoport szignifikánsan alacsonyabb morbiditással és mortalitással rendelkezett, mint a placeboval “kezelt” csoport.
Más tanulmányok is megerősítették a kvercetin hatékonyságát a vírusok széles köre ellen.
Felfedezése óta és a kapcsolódó laboratóriumi vizsgálatok során vitatott hírnevet szerzett, mivel először mutagénként, majd hatásos rákellenes vegyületként vált ismertté. A vörösborban lévő kvercetin az egyik legerősebb ismert tumorellenes anyag a rezveratrol mellett, amely közvetlenül a rosszindulatú sejtek osztódását, szaporodását gátolja. Ezt az apoptózis serkentésén keresztül fejti ki. A különböző enzim-ek aktivitásának módosítása, gátlása.
A resveratrol és kvercetin hatékonyan gátolja az orális, hámeredetű karcinómák növekedését és proliferációját.Az apigenin és kvercetin gátolja a melanoma növekedését. A kvercetin gátolja a P21-RAS-expressziót primer humán vastag- és végbél sejtvonalban.
Összetevők: szűrt-tisztított víz, 77 fajta jelentős polifenol/flavonoid tartalommal rendelkező gyümölcsök, virágok, magvak, gyógyfüvek, fűszerek, gyökerek, levelek szárított őrleményei (lásd a doboz oldalán), Sophora Japonica L. kivonat (Qvercetin), édesítőszer: Stevia (Steviol-glikozid), Meggyszár őrlemény, Kamilla virág kivonat (Apigenin), Földimogyoró liofilizált koncentrátum (Luteolin), Tea polyphenol EGCG, búzacsíra szárítmány, Brokkolicsíra szárítmány, Lucernacsíra szárítmány, máriatövis kivonat (Sylimarin), Polygonum cuspidatum gyökér kivonat (Resveratrol).
Gyümölcsök: alma, bodza, borókabogyó, citromhéj, csipkebogyó, fekete áfonya, fekete cseresznye héj, fekete ribizli mag-héj, fekete szeder mag-héj, galagonyabogyó, homoktövis, kökény, narancshéj, piros ribizli mag-héj, szilva, vörös szőlő mag-héj.
Virágok: akácvirág, bodzavirág, búzavirág, galagonyavirág, hibiscusvirág, homoki gyopár, kamillavirág, komlóvirág, kökényvirág, körömvirág, levendula, mórmályva virág, narancsvirág, orvosi hárs virág, rózsaszirom, sáfrányos szeklice.
Magvak: ánizsmag, cirok mag, csipke mag, édes kömény, fűszerkömény, kapor mag, kardamon mag, lenmag, lepkeszeg mag, máriatövis mag, mustármag, napraforgó mag, tökmag, vörös szőlőmag.
Gyógyfüvek: apróbojtorján, aranyvesszőfű, cickafarkfű, citromfű, fűzfakéreg, kukorica bajusz, lucernafű, meggyszár, orvos pemetefű, szagosmügefű.
Fűszerek: bazsalikom levél, fahéj kéreg, kakukkfű, koriander mag, oregano levél, rozmaring levél, zöld tea, szegfűszeg virágbimbó.
Gyökerek: cékla, csicsóka, édesgyökér, fehérmályva gyökér, ginseng gyökér, gyömbér, macskagyökér.
Levelek: borsmenta, csalán, gyermekláncfű levél, komló, nyírfalevél, orvosi zsálya.
Tápérték (10 ml termékben): Energia: 640,39 KJ/141,22 kcal, fehérje: 0,75 g, szénhidrát: 2,31 g -ebből cukor: 1,96 g, zsír: 0,6 g -ebből telített zsírsav: 0,2 g -ebből telítetlen zsírsav: 0,4 g, rost: 0,9 g, nátrium: 0,02 g.
Tárolás: 10-20 C° között, felbontás után csak hűtőben. Kérjük, ne igyon bele, külön pohárba töltse ki az elfogyasztani kívánt mennyiséget. Tartósítószert nem tartalmaz, ezért a a szájban található emésztést segítő anyagoktól erjedés kezdődhet az üvegben.
Javasolt fogyasztás: 10 ml / nap, max. 20 ml / naponta. Fogyasztás előtt felrázandó! Polifenol/flavonoid tartalom: 6 000 mg / 100 g.