Seven Star: kínai hernyógomba, pecsétviaszgomba, bokrosgomba, brazil csiperkegomba, shiitake gomba, süngomba, Júdásfülegomba + AHCC kivonat + Flavin7 bioflavonoid complex.
120 db-os kapszula; Vita Cystal termék az immunrendszer erősítéséhez.
AHCC: az AHCC (Active Hexose Correlated Compound), a kombinált aktív hexóz vegyület a shiitake (Lentinellus edodes) gombából és egyéb rizskorpán erjesztett gombákból, élesztő sejtfalból nyert kémiai anyag. Az életvitelből adódó megbetegedések kezelésére fejlesztették. Toshihiko Okamoto, a Tokyo Egyetem farmakológiai tagozatának professzora fejlesztette ki az Amino Up Chemical Co.-val közösen Sapporoban, Japánban. Miért hatásosabb az AHCC? Természetes állapotukban a gyógy-gombák anyagai kevésé képesek felszívódni. Biológiailag aktív alkotóelemeik, a poliszacharidok túlontúl nagyok ahhoz, hogy könnyen átjussanak a gasztrointesztinális traktus miniatűr résein. Az acetilált alfa-glükán alacsony molekuláris tömege miatt könnyebben felszívódik a nagyobb molekuláris tömegű béta-glükánhoz képest. Az AHCC-ben unikálisan fellelhető acetilált alfa-glükán a gomba micélia termesztésekor keletkezik. A glükánok azok a poliszacharidok, amelyek immun-stimuláló hatással bírnak.
Az életvitelből adódó megbetegedések kezelésére fejlesztették: az AHCC-t eleinte a magas vérnyomás csökkentésére használták, majd a Tokyo Egyetemen a kutatók rájöttek, hogy az AHCC megnöveli a természetes killer sejtaktivitást a rákos betegek esetében, sőt, felerősíti a killer T-sejtek, vagyis T-limfociták és cytokinek (interferon, IL-12, TNF-alpha) hatását. Napjainkban az AHCC-t csak Japánban és Kínában több mint 700 klinikán és kórházban széles körben alkalmazzák a páciens immunrendszerének védelmére, kemoterápia vagy sugárkezelés mellett.
Az AHCC stimulálja a sejtek által közvetített immunitást: humán és laboratóriumi kísérletek alapján az AHCC-k megnövelik a természetes gyilkos (NK) sejtek, a dendritikus sejtek és a citokinek számát és aktivitását, így a szervezet hatékonyabban reagál a fertőzésekre és gátolja a daganatok fejlődését. Az eredményt az amerikai Nőgyógyász Onkológusok Társaságának a floridai Tampában megrendezett 45. éves konferenciáján tették közzé. Az AHCC stimulálja a sejtek által közvetített immunitást az által, hogy aktiválja a fehérvérsejteket, főleg a természetes killer sejteket és a makrofágokat, amik direkt támadják meg az abnormális sejteket, a vírus által megtámadott sejteket vagy a külső vírusos és bakteriális kórokozókat, amelyek a szervezetbe jutnak.
Alfa-glükánok és Béta-glükánok: az AHCC 40%-át poliszacharidok teszik ki. Ezek között béta-glükánok és acetilált alfa-glükánok is szerepelnek. A glükánok azok a poliszacharidok, amelyek immun-stimuláló hatással bírnak. Az acetilált alfa-glükán alacsony molekuláris tömege (5000 dalton körül) miatt könnyebben felszívódik a nagyobb molekuláris tömegű béta-glükánhoz (200 kDa) képest.
A β-glükánok (Béta-glükánok) egy olyan β-D-glükóz-poliszacharidok egy csoportját alkotják, amelyek természetesen előfordulnak a gabonafélék, baktériumok és gombák sejtfalában, és a forrástól függően jelentősen eltérő fizikai-kémiai tulajdonságokkal rendelkeznek. Általában a β-glükánok lineáris gerincet képeznek, 1–3 β-glikozid kötéssel, de a molekulatömeg, az oldhatóság, a viszkozitás, az elágazó szerkezet és a gélesedési tulajdonságok függvényében változnak, különféle élettani hatásokat okozva az állatokban. Napi legalább 3 g étrendi bevitel esetén a zabrost β-glükán csökkenti az LDL koleszterin szintjét a vérben, és így csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A β-glükánokat textúrázó szerekként használják különféle táplálék- és kozmetikai termékekben, valamint oldható rostkiegészítőkként, ám a sörfőzés során problematikusak lehetnek.
Alfa-glükán: antithrombotikus hatás. Csökkenti a vér viszkozitásást. Elősegíti az immunrendszer hatékonyságát. Béta-glükán: korlátozza a koleszterin lerakódását. Elősegíti az immunrendszer hatékonyságát.
Mik azok a Flavonoidok? A flavonoidok elnevezés egy vegyületcsoportot jelöl, melynek tagjai hasonló kémiai alapvázzal rendelkeznek és főként gyümölcsök, illetve zöldségek héjában, magjában találhatóak meg. A flavonoidokat a növények saját védelmük érdekében termelik. A flavonoidok élettani hatásáról fontos tudni, hogy főként az emésztő- és keringési rendszerben hatnak, és bélrendszerben szívódnak fel. Semlegesíti a szabadgyököket, azaz antioxidáns hatásúak, csökkentik az érelmeszesedést (arteriosclerosis) veszélyét. Gátolják a trombózisképződést, fokozzák az érfalak rugalmasságát. Kormoszóma elváltozást (mutagenezis) és a rosszindulatú daganatok kialakulásnak folyamatát (karciogenézis) befolyásoló hatásuk van. Csökkentik a LDL ("rossz" koleszterin) és vérzsír (serum tridlycerid) szintet. Májvédő és fényvédő hatással rendelkeznek. Gyulladáscsökkentők, a cukorbetegség (diabetes mellitus) hosszú távú szövődményeinek kialakulását előzik meg, továbbá antivirális, antibakteriális hatással rendelkeznek.
Összetevők: AHCC kivonat (glükánok 50%), Kínai hernyógomba (Cordyceps sinesis extract) kivonat, Pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum extract) kivonat, Bokrosgomba (Grifola frondosa extract) kivonat, Brazil csiperkegomba (Agaricus brasiliensis extract) kivonat, Flavin7 Bioflavonoid complex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), Shiitake gomba (Lentinula edodes extract) kivonat, Süngomba (Hericium erinaceus) őrlemény, Júdásfülegomba (Auricularia auricula-judea) őrlemény, kapszula borítása: zselatin, színezék: titán-dioxid.
Felhasználási javaslat: 3x1 kapszula / nap, valamint igény és szükség szerint 3x2 kapszula / nap.