A rezveratrol növényi eredetű hatóanyag, megtalálható a vörös szőlő héjában, többféle vörösborban is, valamint a keserűfűben.
100 db-os kapszula; Vita Crystal termék az erős szívért, az infraktus megelőzéséért.
A rezveratrol egy erős antioxidáns hatású polifenol. A kapszula az alkalmazott extrakciós eljárás révén nagy tisztaságban (95-98) tartalmazza. A rezveratrol antioxidáns hatásánál fogva hozzájárul a káros oxidatív folyamatok, így a sejtek öregedésének gátlásához, emellett pozitív hatással lehet a szénhidrát-zsíranyagcserére is. Klinikai vizsgálatok és népegészségügyi adatok bizonyítják, a rezveratrol és a bioflavonoidok érrendszerre gyakorolt kedvező hatásait. Ajánljuk főleg azoknak, akik szívük és érrendszerük egészségét rezveratrol fogyasztással szeretnék támogatni.
A resveratrol és a francia paradoxon: a 80-as években népegészségügyi adatok alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a vérkoleszterin-szinttel arányosan nő a koszorúér-betegségekből eredő (szívinfarktus) halálesetek száma. Ez az összefüggés igaznak bizonyult minden iparosodott országra Franciaország kivételével. Kiderült ugyanis, hogy a franciáknál átlagosan majdnem annyira megemelkedett a vérkoleszterin mint nálunk, de Magyarországon mégis kb. ötször többen halnak meg szívinfarktus következtében, mint Franciaországban. E jelenséget nevezzük francia paradoxonnak. Hamarosan kiderült, hogy a francia paradoxonért a délfrancia borok tehetők felelőssé. Kimutatták, hogy főként a dél-európai borokban található t-rezveratrol a francia paradoxon hatóanyaga. Számos állatkísérlet és klinikai vizsgálat igazolta, hogy a rezveratrol valóban (több mint 80-kal)csökkenti a szívinfarktus előfordulásának esélyét. Ma már ismert az az élettani mechanizmus, amely a rezveratrol kedvező hatását megmagyarázza a rezveratrol prekondicionálja a szívizmot azaz megtanítja a szívet elviselni az infarktust kiváltó (oxigénszegény) állapotot. Felhasználási javaslat Napi 1 kapszula, vagy szükség esetén napi 2x1 kapszula.