Főkategóriák
Mások ezeket vették
4 615 Ft
4107 Ft
Egységár: 27,38 Ft
Az erdei édesharmatméz egy egyedülálló ritka mézfajta.
Amelyet a méhek az erdőkben található virágok nektárjaiból, valamint a mézek között egyedi módon, közvetítő rovarok segítségével gyűjtenek.
Mézharmat vagy édesharmat méznek kimondottan a nem virágzó fák nektárjából készülő, a méhek által növények levelein található mézharmat összegyűjtésével előállított mézet nevezik. Emiatt az erdei méz virágportartalma elenyésző. Ásványi anyag tartalma rendkívül magas. Különleges aromája egyedülálló a mézfajták között.
-Enyhe illatú, markáns ízű, de évről évre az íze a gyűjtési területtől függően változik.
-Ásványi anyag tartalma kimagasló.
-Különleges aromája egyedülálló a mézfajták között.
-Illata enyhe, a fenyőerdő illatára emlékeztet.
-Rendkívül sűrű állagú, hajlamos a kristályosodásra, de ennek időtartama lassabb, mint a többi méznek.
-Alacsony a virágportartalma.
Fogyasztása: -önmagában napi 4-5 kiskanállal
-reggelikhez, kenyérre kenve kitűnő, tejben izgalmas aromát kölcsönöz,
-teában rendkívüli módon erősíti a tea aromáját és gyógyhatásait, különleges ízt adva az ital élvezetéhez,
-főzéshez, sütéshez nem ajánlják intenzív aromája miatt.
Mézharmat vagy édesharmat méznek kimondottan a nem virágzó fák nektárjából készülő, a méhek által növények levelein található mézharmat összegyűjtésével előállított mézet nevezik. Emiatt az erdei méz virágportartalma elenyésző. Ásványi anyag tartalma rendkívül magas. Különleges aromája egyedülálló a mézfajták között.
-Enyhe illatú, markáns ízű, de évről évre az íze a gyűjtési területtől függően változik.
-Ásványi anyag tartalma kimagasló.
-Különleges aromája egyedülálló a mézfajták között.
-Illata enyhe, a fenyőerdő illatára emlékeztet.
-Rendkívül sűrű állagú, hajlamos a kristályosodásra, de ennek időtartama lassabb, mint a többi méznek.
-Alacsony a virágportartalma.
Fogyasztása: -önmagában napi 4-5 kiskanállal
-reggelikhez, kenyérre kenve kitűnő, tejben izgalmas aromát kölcsönöz,
-teában rendkívüli módon erősíti a tea aromáját és gyógyhatásait, különleges ízt adva az ital élvezetéhez,
-főzéshez, sütéshez nem ajánlják intenzív aromája miatt.