Főkategóriák
Mások ezeket vették
Bejgli, pozsonyi kifli jellegű termékek készítéséhez. Egyszerűen elkészíthető, csökkentett szénhidráttartalmú élelmi rostban gazdag édesítőt már tartalmaz puha, omlós tésztaállag nyerhető vele.
Összetevők: búzafehérje, élelmi rost, növényi olaj (repce), növényi zsír (kókusz), tömegnövelőszer: polidextróz, tojássárgájapor, sókészítmény (Na-klorid, Kálium-klorid, NA-glükonát (csomósodásgátló: E536), búzakorpa, burgonyafehérje,sűrítőanyag: konjak gumi, módosított kukoricakeményítő, emulgeálószer: E 471, E 472a, kókusztejpor, étkezési sav: tejsav, növényi fehérje, lisztkezelőszer: aszkorbinsav, enzimek.
Felhasználás:
Hozzávalók: 250 g Dia-Wellness bejgli mix, 460 g BL-55, 300 g margarin (80%-os), 150 g víz, 100 g almacukor, 13 g élesztő, 1 db tojás a tészta felületének lekenéshez.
Elkészítés: A Dia-Wellnes bejgli mixet a liszttel és a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a vizet, az almacukrot és az élesztőt majd egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztából kb. 30 dkg-os darabokat mérünk ki, amiket aztán téglalap alakúra kinyújtunk és megtöltünk Dia-Wellness mák vagy diótöltelékkel. A már megtöltött tésztákat feltekerjük, tojássárgájával lekenjük a felületét, majd 30 percig pihentetjük. Pihentetés után tojásfehérjével is lekenjük és hideg helyen rászárítjuk. A tetejét szurkáljuk meg, ezután pedig 165 °C-os sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Átlagos tápérték 1 adagban (200ml):
Energia: 1576 kJ/379kcal
Zsír: 15,8g
melyből telített zsírsavak: 4,4g
Szénhidrát: 12g
amelyből cukrok: 3,8g
Fehérje: 32g
Só: 1,28g
Felhasználás:
Hozzávalók: 250 g Dia-Wellness bejgli mix, 460 g BL-55, 300 g margarin (80%-os), 150 g víz, 100 g almacukor, 13 g élesztő, 1 db tojás a tészta felületének lekenéshez.
Elkészítés: A Dia-Wellnes bejgli mixet a liszttel és a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a vizet, az almacukrot és az élesztőt majd egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztából kb. 30 dkg-os darabokat mérünk ki, amiket aztán téglalap alakúra kinyújtunk és megtöltünk Dia-Wellness mák vagy diótöltelékkel. A már megtöltött tésztákat feltekerjük, tojássárgájával lekenjük a felületét, majd 30 percig pihentetjük. Pihentetés után tojásfehérjével is lekenjük és hideg helyen rászárítjuk. A tetejét szurkáljuk meg, ezután pedig 165 °C-os sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Átlagos tápérték 1 adagban (200ml):
Energia: 1576 kJ/379kcal
Zsír: 15,8g
melyből telített zsírsavak: 4,4g
Szénhidrát: 12g
amelyből cukrok: 3,8g
Fehérje: 32g
Só: 1,28g
Dia-Wellness termékek »
Dia-Wellness termékek »