Fedezd fel az Éléskamra Vegán Lángos és Fánk Gluténmentes lisztkeverékét, a tökéletes választást, ha hagyományos ízű, könnyen elkészíthető és ízletes finomságra vágysz. Ez a lisztkeverék garantáltan a nyár sláger terméke lesz, és ráadásul teljesen adalékanyag mentes.
Az Éléskamra Vegán Lángos és Fánk Gluténmentes lisztkeveréke a hagyományos ízek szerelmeseinek készült, akik azonban szeretnének egy egészséges életmódot fenntartani, és elkerülni a gluténtartalmú ételeket. Ezt a lisztkeveréket gondosan összeállították, hogy megfeleljen a vegán és gluténmentes étrendet követőknek is.

Az elkészítése rendkívül egyszerű, így akár a konyhai kezdők is könnyedén megbirkózhatnak vele.

Az Éléskamra Vegán Lángos és Fánk Gluténmentes lisztkeveréke kiváló választás azok számára, akik ételallergiával vagy érzékenységgel küzdenek, vagy egyszerűen csak szeretnék elkerülni a glutént és az adalékanyagokat az étrendjükből. Mindeközben a hagyományos ízvilág és a könnyű elkészítés élményét kínálja. Próbáld ki ezt a terméket, és garantáltan a kedvenceddé válik.

A végeredmény puha, légies textúrájú lángosokat vagy fánkokat eredményez, amelyek garantáltan elcsábítják a családod és barátaid ízlelőbimbóit.

Összetevők: tápióka keményítő, kölesliszt, barna rizsliszt, cirok liszt, útifű maghéj liszt, sütőpor, bambuszrost liszt.
Kötelezően jelölendő allergént nem tartalmaz.

Elkészítési javaslat 4db normál méretű lángoshoz:

mérj ki 250g lisztkeveréket, adj hozzá 10ml friss vagy 100%-os citromlevet, 5g sót, 250ml langyos vizet, 4g gluténmentes porélesztőt. Keverd el, majd sűrűsödés után enyhén lisztes felületen gyúrd át. Hagyd pihenni 30 percet letakart tálban, ez alatt szépen megkel. Olajozott kézzel, olajozott nyújtólapon a 4 részre szedett tésztából igazgass el kedved szerinti méretű és vastagságú lángosokat (utóbbi ideálisan fél cm a közepén, 1cm a szélén). Hagyd itt a pulton 20 percet újrakelni. Közepesen forró, legalább 2 ujjnyi magas zsiradékban süsd készre a lángosokat oldalanént kb. 3 perc alatt. Csepegtesd le, majd a kívánt feltéttel fogyaszd.

Elkészítési javaslat kb. 15-17db normál méretű fánkhoz:

mérj ki 250g lisztkeveréket, adj hozzá 10ml friss vagy 100%-os citromlevet, 50g édesítőt, 230ml langyos (növényi) tejet, 20g kókuszzsírt vagy egyéb zsiradékot, 4g gluténmentes porélesztőt. Keverd el, majd sűrűsödés után enyhén lisztes felületen gyúrd át. Hagyd pihenni 30 percet letakart tálban, ez alatt szépen megkel. Lisztezett nyújtólapon az 1 cm vastagra nyújtott tésztából szaggass 5-6cm átmérőjű fánkokat, takard le, hogy ne száradjon ki és hagyd itt a pulton 20 percet újrakelni. Közepesen forró, legalább 3 ujjnyi magas zsiradékban süsd készre a fánkokat oldalanként kb. 2 perc alatt. Csepegtesd le, majd fogyaszd el.

Elkészítés élesztő nélkül:

A hozzávalókat keverd össze, hagyd ki az élesztőt, 15 perc pihentetés után süsd meg a lángost, vagy a fánkot.

Energia: 1445,6kJ / 345Kcal
Zsír: 1,1g
amelyből telített zsírsavak: 0,2g
Szénhidrát: 69,9g
ebből poliolok: 0g
amelyből cukrok: 0g
Fehérje: 5,2g
Só: 0g
Rost: 9,5g
Éléskamra termékek »
Éléskamra termékek »

Címkék:

éléskamra