Főkategóriák
Mások ezeket vették
1 131 Ft
961 Ft
Egységár: 1,28 Ft
Ízesített, szilimarin és MOS tartalmú májvédő készítmény macskáknak paszta formában.
ÖSSZETÉTELE:
máriatövis kivonat (szilimarinban gazdag)
lecitin (foszfatidilkolin)
élesztő (mannánoligoszacharid forrás)
alumínium-szilikát
E-vitamin
ALKALMAZÁSA:
Kitűnően alkalmazható primer és szekunder májbetegségek esetén.
Támogatja a máj működését hosszantartó antibiotikumos, antimikotikumos kezelés során.
Támogatja a máj működését babesiosis, leishmaniosis és erlichiosis elleni kezelés során.
Étvágyjavító hatású. o Az antiepilepticumok alkalmazása során megelőzi az autointoxicatio kialakulását.
Csökkenti a májban zajló gyulladásos folyamatokat.
Normalizálja a lipaemiát, koleszterol és triglicerid szintet.
Fokozza a máj méregtelenítő képességét.
Nincs mellékhatása. (Ritkán a kezelés első néhány napján enyhe hasmenés előfordulhat az epehólyag ürülése miatt.)
TULAJDONSÁGAI, HATÁSAI:
A szilimarint a máriatövisből (Silybum marianum) vonják ki.
Elősegíti a SOD enzim termelődését, mely védi a sejtmembránban és a riboszomális membránban található lipideket. Így megelőzi az oxidatív stressz által kiváltott májkárosodáskor fellépő membránsérülést.
Fokozza a redukált és az összes glutation feldolgozását, így növeli a máj méregtelenítő kapacitását.
Fokozza a riboszomális RNS szintézisét, ezáltal elősegíti a máj regenerációját. o Normalizálja a lipaemiát.
Gátolja a COX-2 enzimet, amely az arachidonsavból prosztaglandint állít elő (PGE2), ezért gyulladáscsökkentő hatású.
A mannán-oligoszacharidokat (MOS) a Saccharomyces cerevisiae sejtfalából állítják elő.
A MOS béta-glukánokat is tartalmaznak, melyek fokozzák a T- és B-sejtek és a makrofágok képzését, ily módon elősegítik az immunrendszer működését. Mivel ez a keményítő rendkívül ellenálló, ezért eredeti formájában jut a vastagbélbe, és azonnal fermentálják a hasznos baktériumok, pl. a Bifidobaktériumok. Más egysejtűek, például az Eubaktériumok és a Clostridiumok nem bontanak oligoszacharidokat. A baktériumok eme kedvező erjesztési tulajdonságai elősegítik a hasznos bélbaktériumok szaporodását!
A MOS (mannán-oligoszacharidok) képesek megakadályozni a takarmányban található toxinok és a mikotoxinok májkárosító hatását is, mivel elfoglalják a májsejtek receptorait, így a toxinok már nem tudnak a receptorokhoz kötődni.
Az alumínium-szilikátok megkötik a nehézfémeket és a mikotoxinokat, miközben nem befolyásolják a vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak hasznosulását.
A foszfatidilkolin elősegíti a szilimarin felszívódását.
ADAGOLÁSA:
Epato Plusz paszta: 1 ml (1 osztás) / 5 ttkg / nap.
máriatövis kivonat (szilimarinban gazdag)
lecitin (foszfatidilkolin)
élesztő (mannánoligoszacharid forrás)
alumínium-szilikát
E-vitamin
ALKALMAZÁSA:
Kitűnően alkalmazható primer és szekunder májbetegségek esetén.
Támogatja a máj működését hosszantartó antibiotikumos, antimikotikumos kezelés során.
Támogatja a máj működését babesiosis, leishmaniosis és erlichiosis elleni kezelés során.
Étvágyjavító hatású. o Az antiepilepticumok alkalmazása során megelőzi az autointoxicatio kialakulását.
Csökkenti a májban zajló gyulladásos folyamatokat.
Normalizálja a lipaemiát, koleszterol és triglicerid szintet.
Fokozza a máj méregtelenítő képességét.
Nincs mellékhatása. (Ritkán a kezelés első néhány napján enyhe hasmenés előfordulhat az epehólyag ürülése miatt.)
TULAJDONSÁGAI, HATÁSAI:
A szilimarint a máriatövisből (Silybum marianum) vonják ki.
Elősegíti a SOD enzim termelődését, mely védi a sejtmembránban és a riboszomális membránban található lipideket. Így megelőzi az oxidatív stressz által kiváltott májkárosodáskor fellépő membránsérülést.
Fokozza a redukált és az összes glutation feldolgozását, így növeli a máj méregtelenítő kapacitását.
Fokozza a riboszomális RNS szintézisét, ezáltal elősegíti a máj regenerációját. o Normalizálja a lipaemiát.
Gátolja a COX-2 enzimet, amely az arachidonsavból prosztaglandint állít elő (PGE2), ezért gyulladáscsökkentő hatású.
A mannán-oligoszacharidokat (MOS) a Saccharomyces cerevisiae sejtfalából állítják elő.
A MOS béta-glukánokat is tartalmaznak, melyek fokozzák a T- és B-sejtek és a makrofágok képzését, ily módon elősegítik az immunrendszer működését. Mivel ez a keményítő rendkívül ellenálló, ezért eredeti formájában jut a vastagbélbe, és azonnal fermentálják a hasznos baktériumok, pl. a Bifidobaktériumok. Más egysejtűek, például az Eubaktériumok és a Clostridiumok nem bontanak oligoszacharidokat. A baktériumok eme kedvező erjesztési tulajdonságai elősegítik a hasznos bélbaktériumok szaporodását!
A MOS (mannán-oligoszacharidok) képesek megakadályozni a takarmányban található toxinok és a mikotoxinok májkárosító hatását is, mivel elfoglalják a májsejtek receptorait, így a toxinok már nem tudnak a receptorokhoz kötődni.
Az alumínium-szilikátok megkötik a nehézfémeket és a mikotoxinokat, miközben nem befolyásolják a vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak hasznosulását.
A foszfatidilkolin elősegíti a szilimarin felszívódását.
ADAGOLÁSA:
Epato Plusz paszta: 1 ml (1 osztás) / 5 ttkg / nap.