D-Chiro-Inositollal, európai alapanyagból, krómmal és gyömbér-kivonattal (min. 5% Gingerol)
Az inozitol, másnéven B8-vitamin természetesen előfordul olyan élelmiszerekben, mint a gyümölcsök, gabonák és diófélék. A szervezetünk is képes az elfogyasztott szénhidrátokból inozitolt előállítani.
Egyes kutatások szerint az inoztiol, mint étrend-kiegészítő számos egészségügyi előnnyel bír, az alábbiakban ezen előnyöket szeretnénk röviden bemutatni (a teljesség igénye nélkül):
1. Segítheti a vércukorszint szabályozását az inzulinérzékenység fokozása által
Az inzulin egy hormon, amely kiemelkedően fontos a vércukorszint szabályozásában a szervezetünkben. Az inzulinrezisztenciát tartják a metabolikus szindróma egyik kiváltó okának. Az inozitol javítja a szervezet inzulinérzékenységét, ezáltal csökkenti az inzulinrezisztenciát.
2. Megelőzheti a terhességi cukorbetegséget
Egyes nők magas vércukorszintet tapasztalnak a terhesség alatt, ezt az állapotot terhességi cukorbetegségnek (GDM) nevezik. Csupán korlátozott számú tanulmány áll rendelkezésre a terhesség alatt történő inozitol pótlásról, azonban egyes tanulmányok azt találták, hogy 4 gramm mio-inozitol és 400 mikrogramm folsav/folát kombinációja hasznos lehet a terhességi cukorbetegség megelőzésében napi bevitel esetén.
3. Javíthatja a PCOS-el élő nők termékenységét
4. Segíthet a metabolikus szindróma kockázati tényezőinek szabályozásában
Klinikai vizsgálatok szerint az inozitol hasznos lehet a metabolikus szindrómában szenvedők számára. A metabolikus szindróma olyan állapot, amely növeli a krónikus betegségek, köztük a kardiovaszkuláris betegségek és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát.
A metabolikus szindróma jellemzően az alábbi állapotok együttes fennállása:
megnövekedett hasi zsír
magas trigliceridszint a vérben
alacsony HDL, azaz „jó” koleszterinszint
magas vérnyomás
magas vércukorszint
5. A szerotoninra gyakorolt hatásán keresztül csökkentheti a szorongást