A legtöbb, boltban kapható, és nagyanyáink által főzött lekvárral ellentétben a gabiyo baracklekvár nem kristálycukorral készül. Édesítésre szőlőmustot használunk, így kizárólag természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Tudtad, hogy az összes lekvárunk, így a gabiyo baracklekvár sem tartalmaz tartósítószert? Sűrítésre pektint használtunk, amely egy, a gyümölcsökben természetes módon is megtalálható rostféle, így egyéb, hozzáadott állományjavítóra sincs szükség, ahogy aromák helyett is csak a kiváló, és legízletesebb, legszebb barackok zamatát találod az üvegekben.

Összetevők: kajszibarack (50%), szőlőmust sűrítmény, ivóvíz, zselésítő anyag: pektin, citromlé sűrítmény.

100g termék 50g kajszibarack felhasználásával készült.

Befőzéshez a magyar fajtákat részesítjük előnyben.

Ceglédi kajszibarack: kissé lapított tojásdad alakú, lédús, olvadó, aromás ízű szemek.
Nagykőrösi kajszibarack: közép nagy, lapított gömb alakú, lédús, kellemes zamatú, finoman rostos szemek.
Pannónia kajszibarack: nagyméretű, lédús, finoman rostos szemek.
Az érett, friss barack illatos, íze aromás. Színe élénk napsárga, bőre hamvas és bolyhos, elfelezve a leve kicsordul, és húsa a szájban szétolvad. A gyümölcsöt bőröstől főzzük, hiszen a sava és aromája nagyrészt a héjában található.

Átlagos tápértékadatok 100g termékben:
Energia 407kJ / 96kcal
Zsír: <0,5g
amelyből telített zsírsavak: <0,1g
Szénhidrát: 22g
amelyből cukrok: 20,1g
Rost: 1,7g
Fehérje: 0,9g
Só: 0,02g
Gabiyo termékek »
Gabiyo termékek »

Címkék:

gabiyo