Főkategóriák
Mások ezeket vették
Étkezési keményitő, kukoricakeményítőből.
Felhasználási javaslat: Sütéshez: a sütemények étkezési keményítővel különösen könnyűek és omlósak lesznek. Az étkezési keményítőt a liszttel alaposan keverje el és szitálja át. A sütemények, omlettek, metéltek, rétesek, piskóták és sütőporral készült tészták minőségének javításához a receptben megadott lisztmennyiség 1/4-1/2-ét pótolja étkezési keményítővel.
Főzéshez: az étkezési keményítővel történő sűrítés gyors és egyszerű. A sűrítés nem rántással készül, ezért kevesebb zsiradék kerül az ételbe. Az étkezési keményítőt kevés hideg folyadékkal (vízzel, levessel) keverje tejsimára és állandó keverés közben adja a forró ételhez, majd egyszer forralja fel.
Fontos: az étkezési keményítővel sűrített leveseket és mártásokat ne főzze hosszabb ideig, különben a keményítő hatása csökken.
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Nyomokban tejfehérjét és szulfitokat is tartalmazhat.
Összetevők: kukoricakeményítő.
100g portermék átlagosan tartalmaz:
Energia: 1470kj / 346kcal
Zsír: 0g
amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 86g
amelyből cukrok: 0g
Fehérje: 0,5g
Só: <0,01g
Főzéshez: az étkezési keményítővel történő sűrítés gyors és egyszerű. A sűrítés nem rántással készül, ezért kevesebb zsiradék kerül az ételbe. Az étkezési keményítőt kevés hideg folyadékkal (vízzel, levessel) keverje tejsimára és állandó keverés közben adja a forró ételhez, majd egyszer forralja fel.
Fontos: az étkezési keményítővel sűrített leveseket és mártásokat ne főzze hosszabb ideig, különben a keményítő hatása csökken.
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Nyomokban tejfehérjét és szulfitokat is tartalmazhat.
Összetevők: kukoricakeményítő.
100g portermék átlagosan tartalmaz:
Energia: 1470kj / 346kcal
Zsír: 0g
amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 86g
amelyből cukrok: 0g
Fehérje: 0,5g
Só: <0,01g