A vöröslencse több ezer éve termesztett, népszerű hüvelyes zöldség, és az iránta való érdeklődés folyamatosan növekszik a növényi étrend fontossága miatt. Fontos helyet foglal el az indiai konyhában, ahol a dhal nevű étel fő alkotóeleme.
A vörös lencse egy igazán sokoldalú élelmiszer. Felhasználhatjuk levesekhez, pörkölthöz, fasírthoz, különböző krémekhez és antipastikhoz, szószokhoz vagy salátához hozzáadva. Bármihez is szeretnénk használni, a vöröslencse egy igazán különleges íz-élményt nyújt, ami bármelyik ételt képes egy következő szintre emelni.

A vöröslencse kiváló élettani hatásokkal bír: javítja az anyagcserét, erősíti az immunrendszert, javítja az emésztést és a daganatos betegségek megelőzésében is segít. Magas folsav tartalommal és omega 3-6 zsírsavakkal rendelkezik.

A vöröslencsét fehérjében gazdag húspótlónak tekintik. Azonban nem kizárólag vegetáriánusok és vegánok számára kincs. A rost, a vitaminok és az ásványi anyagok gazdagsága miatt érdemes beleilleszteni a napi ékezésünkbe. Az egészséggel kapcsolatos szempontok mellett gyakorlati előnyeivel is rendelkezik a vöröslencse. Olcsó, könnyen elkészíthető és ideális a hüvelyes zöldségekkel végzett kulináris kísérletek kezdetén. Nem irritálja az emésztőrendszert, és mindenki ízlésének megfelelhet.

Tápérték 100g termékben:
Energia: 1231kJ / 344kcal
Zsír: 1,1g
Telített zsírsav: 0,2g
Szénhidrát: 29,6g
Cukor: 2,0g
Rost: 30,5g
Fehérje: 25,8g
Só: 0,02g
Lorenzo termékek »
Lorenzo termékek »

Címkék:

lorenzo