250 g-os szódabikarbóna; Nature Cookta termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.
Nature Cookta szódabikarbóna: a sütőpor egy háziasszony számára sem ismeretlen, azt azonban kevesen tudják, hogy fő alkotó elemét, a szódabikarbónát milyen régóta, és mennyi dologra használták őseink. Az étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai adalékanyag. A fehér, kristályos szemcséjű anyaggal a leggyakrabban finomított por formában találkozunk. Beépítése a mindennapi étkezésünkbe több szempontból is jótékony hatású. Hogy miért is ? alapvetően a szódabikarbóna a nátrium-hidrogén-karbonát elnevezésű vegyület köznapi neve, melynek legjellemzőbb tulajdonsága, hogy képes szabályozni környezete ph-ját. Amellett, hogy úgynevezett ph semlegesítő hatása van (tehát mind lúgos, mind savas környezettel érintkezve, a semleges állapot visszaállítására törekszik) képes a pufferolásra is, vagyis a ph változások lassítására. A Nature Cookta étkezési szódabikarbóna ezen tulajdonságai miatt természetes megoldást jelenthet a gyomorbántalmak megszüntetésére. Gyomorégés, savtúltengés esetén, oldjunk fel egy kiskanál szódabikarbónát egy pohár folyadékban, az oldat elfogyasztása után természetesen áll vissza gyomrunk ph értéke.