250 ml-es kókuszolaj; Nature Cookta termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.
Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia: 3385 kJ/823 Kcal, zsír: 100 g -amelyből telített zsírsavak: 92 g, szénhidrát: 0 g -amelyből: cukrok 0 g, fehérje: 0 g, só: 0 g.
Tartalmaz: 100% tisztaságú hidegen sajtolt kókuszolaj.
A Nature Cookta VCO kókuszolaj egy teljesen vegyszermentes hideg sajtolásos eljárással nyert szűz kókuszolaj. A kókuszolaj, avagy más nevén kókuszzsír, a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyert növényi zsíradék. A hideg sajtolásos eljárásnak köszönhetően a kókuszdió megőrzi az összes pozitív tulajdonságát, valamint a szerkezete sem módosul. A VCO kókuszolaj szilárd állapotában fehér, folyékonyan pedig áttetsző, mint a víz, valamint enyhén kókuszos ízzel és aromával rendelkezik. Meghatározó alapanyag lehet az egészségtudatos étrendet követők számára. A kókuszolaj serkenti a sejtek megújuló képességét, aminek következtében növeli a teljesítőképességet, emellett nagy százalékban tartalmaz laurinsavat - egy kiváló vírus- és baktériumölő anyag -, mely erősíti az immunrendszert. A Nature Cookta VCO kókuszolaj 48%-a laurinsav, 18%-a mirisztinsav, 9%-a palmitinsav, 8%-a kaprilsav, 7%-a kaprinsav, 6%-a olajsav, 3%-a sztearinsav, 1,6%-a linolsav, 0,5%-a kapronsav, és 0,1%-a arachinsav. A Nature Cookta VCO kókuszolaj nem tartalmaz transzzsírokat, alacsony a kalóriatartalma, viszont mindezek mellett előnyeit főleg a közepes láncolatú zsírsavaknak köszönheti. Rendkívül stabil a szerkezete, így kiválóan ellenáll az oxidációnak, ezért az egyik legbiztonságosabb olaj ételeink elkészítéséhez, sütéshez, főzéshez. Jó tulajdonságai közé tartozik továbbá, hogy akár többször is felhasználható ételeink elkészítése során, természetesen szűrés után.