A lilakáposzta fermentált csak tiszta só és víz hozzáadásával, semmi egyéb mesterséges összetevő nélkül, természetes módon fermentálva készül. A fermentált zöldségek funkcionális élelmiszerek. Segítik a mikrobiom és így immunrendszerünk, végső soron egészségünk fenntartását vagy visszaállítását természetes módszerekkel.
Meddig és hogyan tartható el? Sokáig, nagyon sokáig. De más lesz kicsit az íze, akár kicsit savanykásabb, ahogy telik az idő.
Kibontás után is tartsd hűtőben és mindig figyelni kell arra, hogy tiszta evőeszközzel nyúlj bele, illetve a zöldségek mindig legyenek lé alatt. A levét is megihatod! Sőt, nagyon jót fog tenni, ha csak levet iszol - hígítani is lehet a levét, melyből kellemes savanykás üdítő lesz.
Összetevők: lilakáposzta, tiszta só (2%), PI víz.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 141kJ / 34kcal
Zsír: 0,1g
amelyből telített zsírsavak: 0,0g
Szénhidrát: 2,3g
amelyből cukrok: 1,3g
Rost: 2,5g
Fehérje: 1,3g
Só: 1,9g
Hűtve tárolandó.