Ha ízületvédelemről, az ízületek egészségének támogatásáról van szó, akkor szinte mindenki egyből a glükózamin szedésére gondol. Nem véletlenül, hiszen rendkívül széles körben vizsgált hatóanyag, amit világszerte milliók használnak ízületvédelemre, erősítésre, illetve a már kialakult panaszok, a fájdalom és gyulladás csökkentésére.
A glükózamin-tartalmú táplálékkiegészítők szinte minden készítményben kagylóból származnak, ez a termék azonban teljesen kagylómentes: növényi eredetű, fermentációval készült glükózamint tartalmaz! Napi adagja (3 kapszula) 1500mg glükózamint biztosít, ami megfelel a klinikai vizsgálatokban leggyakrabban használt dózisnak.
A Netamin Fermentált Vegán Glükózamin + Kitozán kapszula fontos összetevője még a kitozán. Ez egy egyedülálló poliszacharid, természetes anyag, amit leggyakrabban tengeri állatok (kagylók, rákok) páncéljából vonnak ki, termékünkben azonban ez is 100% vegán forrásból származik! A kitozán azért került a termékbe, mert egy kutatás alapján növelheti a glükózamin hasznosulását.
A termék harmadik hatóanyaga pedig a fermentált C-vitamin, amely bizonyítottan hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a porcok normál működéséhez, valamint a normál csontozat fenntartásához is.
A Netamin Fermentált Vegán Glükózamin + Kitozán kapszula használata kiemelten ajánlott: sportolóknak, aktív életmódot élőknek, 45 év felettieknek megelőzésre, állandó ülő- vagy fizikai munkát végzőknek, túlsúllyal küzdőknek, ízületi porckopás (artrózis) esetén, reumás ízületi gyulladás esetén.
Összetevők: glükózamin-hidroklorid, kapszulahéj (hidroxipropil-metilcellulóz), mikrokristályos cellulóz, L-aszkorbinsav, kitozán, magnézium-sztearát.
Adagolás: Napi 3 kapszula szedése javasolt bő folyadékkal, lehetőleg étkezés közben.
Hatóanyagtartalom a napi adagban (3 kapszula): Glükózamin (fermentált, növényi eredetű) 1500mg, C-vitamin 100mg, Kitozán 30mg.