Főkategóriák
Mások ezeket vették
A juharszirup nagyon értékes természetes édesítőszer.
Sok aminosavat, vitaminokat valamint ásványi anyagokat tartalmaz. A világon több mint 200 juharfajtát tartanak számon, és sok fajta alkalmas a nedv kinyerésére, a juharszirupot elsősorban mégis az Észak-Amerika keleti részén honos cukorjuhar (Acer saccharum) fa nedvéből állítják elő, de alkalmas rá a vörös juhar (Acer rubrum) és a fekete juhar (Acer nigrum) is.
Karamellaszirupra emlékeztető ízével, mézszerű állagával édes süteményekhez, illetve fagylaltokhoz alkalmas. Elsősorban Kanadában és az Amerikai Egyesült Államokban használják édesítésre. A juharszirup sok ásványi anyagot tartalmaz, de kevés vitamint.
Sok aminosavat, vitaminokat valamint ásványi anyagokat tartalmaz. A világon több mint 200 juharfajtát tartanak számon, és sok fajta alkalmas a nedv kinyerésére, a juharszirupot elsősorban mégis az Észak-Amerika keleti részén honos cukorjuhar (Acer saccharum) fa nedvéből állítják elő, de alkalmas rá a vörös juhar (Acer rubrum) és a fekete juhar (Acer nigrum) is.
Karamellaszirupra emlékeztető ízével, mézszerű állagával édes süteményekhez, illetve fagylaltokhoz alkalmas. Elsősorban Kanadában és az Amerikai Egyesült Államokban használják édesítésre. A juharszirup sok ásványi anyagot tartalmaz, de kevés vitamint.
Karamellaszirupra emlékeztető ízével, mézszerű állagával édes süteményekhez, illetve fagylaltokhoz alkalmas. Elsősorban Kanadában és az Amerikai Egyesült Államokban használják édesítésre. A juharszirup sok ásványi anyagot tartalmaz, de kevés vitamint.
Sok aminosavat, vitaminokat valamint ásványi anyagokat tartalmaz. A világon több mint 200 juharfajtát tartanak számon, és sok fajta alkalmas a nedv kinyerésére, a juharszirupot elsősorban mégis az Észak-Amerika keleti részén honos cukorjuhar (Acer saccharum) fa nedvéből állítják elő, de alkalmas rá a vörös juhar (Acer rubrum) és a fekete juhar (Acer nigrum) is.
Karamellaszirupra emlékeztető ízével, mézszerű állagával édes süteményekhez, illetve fagylaltokhoz alkalmas. Elsősorban Kanadában és az Amerikai Egyesült Államokban használják édesítésre. A juharszirup sok ásványi anyagot tartalmaz, de kevés vitamint.