Főkategóriák
Mások ezeket vették
Eritrittel édesített csokoládé 70% kakaótartalommal. Egészséges és finom nassolnivaló.
Összetevők: kakaómassza, édesítőszer: eritrit (29%), kakaóvaj, emulgeálószer: napraforgó lecitin, aroma, édesítőszer: szteviol glikozidok (0,02%). Kakaó szárazanyag legalább 70%.
Mi is az Eritrit?
Az eritrit egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nagy mennyiségben növények kultúrával való erjesztése során nyernek, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre.
Tulajdonságai azonban különböznek:
Glikémiás indexe: 0
Gyakorlatilag kalóriamentes (mindössze 20kcal/100g);
Nem emeli sem a vércukorszintet, sem az inzulinszintet;
Más édesítőszerekkel szemben nincs mellékíze, és nem okoz hasmenést
Segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogkő kialakulását;
A vele készült ételek lassabban romlanak, mert a gombák és baktériumok számára nem nyújt táptalajt;
Cukorbetegek, diétázók és candidával küzdők is bőséggel használhatják
Sütésre is használható, mert magas hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg.
Mi is az Eritrit?
Az eritrit egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nagy mennyiségben növények kultúrával való erjesztése során nyernek, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre.
Tulajdonságai azonban különböznek:
Glikémiás indexe: 0
Gyakorlatilag kalóriamentes (mindössze 20kcal/100g);
Nem emeli sem a vércukorszintet, sem az inzulinszintet;
Más édesítőszerekkel szemben nincs mellékíze, és nem okoz hasmenést
Segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogkő kialakulását;
A vele készült ételek lassabban romlanak, mert a gombák és baktériumok számára nem nyújt táptalajt;
Cukorbetegek, diétázók és candidával küzdők is bőséggel használhatják
Sütésre is használható, mert magas hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg.