Főkategóriák
Mások ezeket vették
Egész mogyoróval dúsított, eritrittel édesített csokoládé 70% kakaótartalommal. Egészséges és finom nassolnivaló.
Összetevők: étcsokoládé (kakaómassza, édesítőszer: eritrit (28%), kakaóvaj, emulgeálószer: napraforgó lecitin, édesítőszer: szteviol glikozidok (0,02%)) pörkölt mogyoró 10% Kakaó szárazanyag legalább 70%.
Mi is az Eritrit?
Az eritrit egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nagy mennyiségben növények kultúrával való erjesztése során nyernek, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre.
Tulajdonságai azonban különböznek:
Glikémiás indexe: 0
Gyakorlatilag kalóriamentes (mindössze 20kcal/100g);
Nem emeli sem a vércukorszintet, sem az inzulinszintet;
Más édesítőszerekkel szemben nincs mellékíze, és nem okoz hasmenést
Segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogkő kialakulását;
A vele készült ételek lassabban romlanak, mert a gombák és baktériumok számára nem nyújt táptalajt;
Cukorbetegek, diétázók és candidával küzdők is bőséggel használhatják
Sütésre is használható, mert magas hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg.
Tápérték 100 grammra vetítve:
Energia: kcal/kJ 511kcal / 2105kJ
Zsír: 48,5g
ebből telített zsírsavak: 25,9g
Szénhidrát: 30,3g
ebből cukrok: 0,9g
Fehérje: 69,2g
Só: 0g
Poliolok: 25,2g
Rost: 8,5g
Mi is az Eritrit?
Az eritrit egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nagy mennyiségben növények kultúrával való erjesztése során nyernek, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre.
Tulajdonságai azonban különböznek:
Glikémiás indexe: 0
Gyakorlatilag kalóriamentes (mindössze 20kcal/100g);
Nem emeli sem a vércukorszintet, sem az inzulinszintet;
Más édesítőszerekkel szemben nincs mellékíze, és nem okoz hasmenést
Segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogkő kialakulását;
A vele készült ételek lassabban romlanak, mert a gombák és baktériumok számára nem nyújt táptalajt;
Cukorbetegek, diétázók és candidával küzdők is bőséggel használhatják
Sütésre is használható, mert magas hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg.
Tápérték 100 grammra vetítve:
Energia: kcal/kJ 511kcal / 2105kJ
Zsír: 48,5g
ebből telített zsírsavak: 25,9g
Szénhidrát: 30,3g
ebből cukrok: 0,9g
Fehérje: 69,2g
Só: 0g
Poliolok: 25,2g
Rost: 8,5g