Növényi enzim komplex tartalma elősegítheti az emésztési folyamatokat.

Az enzimek az emésztési folyamat nélkülözhetetlen elemei. Amint az étel bekerül a szájba, az enzimek azonnal hozzálátnak a táplálék bontásához, és ez a folyamat addig tart, amíg a tápanyag a bélfalon keresztül fel tud szívódni.
Az enzimek olyan vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat is felszabadítanak a táplálékból, amelyek a szervezet zavartalan működéséhez, így az egészséges élethez is szükségesek.

Az enzimek egy részét a szervezetünk állítja elő, de a másik részét a bevitt táplálékkal kell biztosítanunk.
Mivel a táplálékokban lévő enzimek nagy része hőérzékeny, így arra kell törekedni, hogy minél több természetes állapotú, kezeletlen, tehát nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk.
Általánosságban elmondható, hogy a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás és egészséges életmód mellett a szervezetben lévő enzimek megfelelő mennyiségben vannak jelen, és az emésztési folyamatok is rendben lezajlanak.
Az egészségtelen életmód következtében viszont a szervezet nem mindig képes előállítani a megfelelő mennyiségű enzimet, és ha ehhez még egyoldalú táplálkozás is párosul, akkor szinte törvényszerű, hogy idővel enzimhiány léphet fel.
A modern kor táplálkozási szokásai miatt a táplálék egy része emésztetlen, vagy csak részben emésztett állapotban kerül a vastagbélbe, ahol a bakteriális tevékenység során a szervezetre káros molekulák keletkeznek.
Az elégtelen emésztés pedig olyan kellemetlen tüneteket is okozhat, mint például a gyakori felfúvódás, ismétlődő hasmenés vagy éppen székrekedés, és súlyosabb esetekben az immunrendszer gyengülése következtében különféle krónikus betegségek kialakulása.

Papain (fehérje emésztő enzim)
A papain a Papayanövény levelében, gyökerében és gyümölcsében megtalálható enzim, amely elősegítheti a fehérjék lebontását.
Felszabadítja a fehérjék építőköveit, az aminosavakat, ezzel csökkenti az emésztetlen fehérjék rothadási folyamatait.
A Papaya gyümölcs az enzimeken kívül növényi fehérjéket, ásványi anyagokat, vitaminokat is jelentős mennyiségben tartalmaz, valamint megtalálható benne szinte az összes esszenciális aminosav is.

Bromelain (emésztő enzim ananászból)
A bromelin (bromelain) az ananászban található kéntartalmú, proteáz vagyis proteolitikus (fehérjebontó) enzim, melynek segítségével a fehérjék aminosavakra bomlanak.

Proteáz (fehérjebontó enzim)
A táplálékban található proteáz enzimek savas pH-n képesek a fehérjék belső kötéseinek hasítására. Ezáltal a fehérjék bontása már a gyomorban elkezdődik, majd a vékonybélben folytatódik, ahol elsősorban a saját szervezetünk által előállított proteázok veszik át a főszerepet.

Lipáz (zsírbontó enzim)
A lipáz egy olyan enzim, mely a zsírokat zsírsavakká és glicerinné bontja. A zsíremésztés során a zsírban oldódó tápanyagok, vitaminok a bélnyálkahártyán keresztül képesek lesznek felszívódni, hasznosulni.

Hatóanyagok 1 tablettában:
Enzim komplex keverék: 120mg
Papain enzim (papayából): 50mg
Papaya gyümölcs por: 40mg
Bromelain enzim (ananászból): 10mg
Proteáz enzim (Aspergillus oryzae): 10mg
Lipáz enzim (papayából): 10mg

Összetevők: csomósodást gátló anyagok: kalcium-karbonát, szilícium-dioxid, zsírsavak magnézium sói, papain, papaya gyümölcs por, emulgeálószer: mikrokristályos cellulóz, fényezőanyag: sztearinsav, bromelain, proteáz, lipáz, emulgeálószer: kroszkarmellóz-nátrium

Napi ajánlott mennyiség: 1db étkezés után.

OGYÉI notifikációs szám: 25443/2020.

Pharmekal termékek »
Pharmekal termékek »

Címkék:

pharmekal