A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás, szúrós illatú olyan anyag, mellyel a dolgozó méhecskék táplálják az anyaméhet, azaz a királynőt illetve a fiatal méhecskéket kikelésük utáni napokban.
Fontos természetes forrása az acetilkolin nevű idegi ingerületátvivő anyagnak, valamint a 10-HDA savnak (antibakteriális, gombaölő és vírusölő hatóanyag), amely erősíti a szervezet védekezőképességét a betegségek ellen, és segíti a szabad gyökök eltávolítását.
Csaknem az összes B-vitamin megtalálható B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B9 – Folsav, valamint 18 féle esszenciális aminosav mind magas koncentrációban.

Tartalmaz még DNS-t és RNS-t melyek rákos megbetegedéseknél fontos szerepet töltenek be.
Ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag: kálium, kalcium, nátrium, cink, vas, réz, mangán, magnézium, foszfor, szelén, szilícium.
Legfontosabb cukortartalma a fruktóz és a glükóz, melyeket a sejtjeink közvetlenül használnak fel mint energiát, inzulin használata nélkül.

Telített zsírsavakat tartalmaz, amelyek a helyes szervi folyamatokhoz elengedhetetlenek.

A méhpempőt jótékony hatásai:
Gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatással rendelkezik
Méregtelenítő hatású
Szív és érrendszeri problémákra nyújt hatékony megoldást
Szabályozza a vérnyomást, csökkenti az infarktus esélyét
Szabályozza a vér cukorszintjét, azaz cukorbetegek is fogyaszthatják
Meddő hölgyeknél segíti a megtermékenyítést, teherbeesést
Kismamáknál tejképződést fokoz
Rossz étvágy esetén étvágy fokozó hatása van
Rosszul alvó gyerekeknek segít
Gyomor és bélbántalmakra jótékony hatású
Alzheimer-kór és szkerózis multiplex megbetegedések kezelésében is segít
Asztma, légúti megbetegedések esetén javasolják
Immunerősítő, Influenza ellen is hatásos lehet.

Összetevői: 67% víz, 12,5% fehérje, 11% egyszerű cukrok, 5% zsírsavak, ásványok, enzimek, pro-hormonok, antibiotikus hatású anyagok, esszenciális aminosavak.