Főkategóriák
Mások ezeket vették
A Konjac, vagy másnéven Shirataki tészta a konjac növény gyökérének a lisztjéből készült, hagyományos Japán tészta. Ezt a tésztát Mirákel tésztának is nevezik köznyelven, mert szénhidrátokat csak nyomokban tartalmaz, semmi cukor, vagy glutén nincs benne, és szinte kalóriamentes.
Ízletes udontészta konjaclisztből.
Pozitívan hat a vércukorszint szabályozására, javítja a koleszterinszintet, segít a testsúly megőrzésében és a fogyásban is. Japánban a gyomor seprűjének hívják, mivel a vízben oldódó glükomannán-rostok az emésztőrendszeren áthaladva segítik az anyagcserét, ezért használják tisztító-méregtelenítő kúráknál.
Az alapanyagát képező glükomannan pozítivan hat a vércukorszint szabályozására, javítja a koleszterinszintet, segít a testsúly megőrzésében és a fogyásban is. Sajátos tulajdonsága, hogy súlya háromszázszorosának megfelelő vizet képes megkötni.
Csak nagyon enyhe saját íze van, ezért sokoldalúan használható.
Felhasználási javaslat: Vegyük ki a levéből, öblítsük át és tehetjük a forró levesbe, vagy öntsük rá a szószokat, ha tésztás ételt szeretnénk készíteni. Nem kell főzni. Egy másik gyakori elkészítési módszer, ha egy serpenyőben, zsiradék nélkül, magas hőfokon sütjük kb. 1 percig (sercegő hangot ad). Így az állaga keményebb lesz a tésztának és a keserűségét is enyhíti.
Összetevők: konjac gyökér por, víz, savanyúságot szabályozó anyag: kálcium-hidroxid.
Tápérték 100g termékben:
Energia: 36kJ / 9,5kcal
Zsír: 0g
ebből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 1,5g
ebből cukrok: 0g
Fehérje: 0g
Só: 0,14g
Pozitívan hat a vércukorszint szabályozására, javítja a koleszterinszintet, segít a testsúly megőrzésében és a fogyásban is. Japánban a gyomor seprűjének hívják, mivel a vízben oldódó glükomannán-rostok az emésztőrendszeren áthaladva segítik az anyagcserét, ezért használják tisztító-méregtelenítő kúráknál.
Az alapanyagát képező glükomannan pozítivan hat a vércukorszint szabályozására, javítja a koleszterinszintet, segít a testsúly megőrzésében és a fogyásban is. Sajátos tulajdonsága, hogy súlya háromszázszorosának megfelelő vizet képes megkötni.
Csak nagyon enyhe saját íze van, ezért sokoldalúan használható.
Felhasználási javaslat: Vegyük ki a levéből, öblítsük át és tehetjük a forró levesbe, vagy öntsük rá a szószokat, ha tésztás ételt szeretnénk készíteni. Nem kell főzni. Egy másik gyakori elkészítési módszer, ha egy serpenyőben, zsiradék nélkül, magas hőfokon sütjük kb. 1 percig (sercegő hangot ad). Így az állaga keményebb lesz a tésztának és a keserűségét is enyhíti.
Összetevők: konjac gyökér por, víz, savanyúságot szabályozó anyag: kálcium-hidroxid.
Tápérték 100g termékben:
Energia: 36kJ / 9,5kcal
Zsír: 0g
ebből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 1,5g
ebből cukrok: 0g
Fehérje: 0g
Só: 0,14g