Főkategóriák
Mások ezeket vették
A Világ legegészségesebb ételei közé tartozó borsót teljesen érett állapotában takarítják be, hogy végül szárításra, tisztításra és hántolásra kerüljön, melynek köszönhető, hogy teljesen megtartja az értékes ásványi anyagokat és vitaminokat.
Mint a legtöbb hüvelyes, így a sárgaborsó is bőven tartalmaz B1, B2 és E-vitamint is, de a kálium, kalcium, foszfor, magnézium, vas és a cink sem maradhat ki a sorból, amelyek mind-mind jótékony hatással vannak szervezetünkre. Magas rosttartalma miatt megakadályozza a vércukor növekedését, és szabályozza annak szintjét. Kutatások szerint napi egy csészényi sárgaborsó fedezi a roszszükségletünk több, mint felét, valamint a napi ajánlott kálium 20-30 %-át. Az izoflavin nevű természetes növényi vegyület, pedig csökkenti a mell- és prosztatarák kialakulásának esélyét.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1370kJ / 327kcal
Zsír: 1,5g
amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 43g
amelyből cukrok: 5,1g
Élelmi rost: 23g
Fehérje: 22g
Só: 0,01g
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1370kJ / 327kcal
Zsír: 1,5g
amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 43g
amelyből cukrok: 5,1g
Élelmi rost: 23g
Fehérje: 22g
Só: 0,01g
Tündérkert termékek »
Tündérkert termékek »