Főkategóriák
Mások ezeket vették
A zöld tea természetes antioxidáns forrás, amely segíthet szabad gyökök által okozott káros hatásoktól megszabadulni, jó közérzetet biztosít.
Miért olyan kedvelt a zöld tea? A zöld tea élénkítő hatása és alacsony koffeintartalma miatt valamint íze és az egészségre gyakorolt hatása miatt igen kedvelt.
A zöld teát egy örökzöld fatermetű növény, a Camellia sinensis leveleiből készítik. A teaültetvényeken bokorméretű cserjék formájában termesztik: a példányokat kb. 1 méteresre metszik vissza a gyorsabb növekedés és a hatékonyabb szüret érdekében. A teacserjék csak meleg éghajlaton képesek növekedni, bár a virágzás elméletileg a tengerszinttől egészen 2000 méterig lehetséges.
A legjobb minőségű teák hegyvidéki teamezőkön termesztett cserjék leveleiből készülnek, ahol a tealevelek lassabban érnek, és ízviláguk is gazdagabb. Ugyan minden teacserje a Camellia sinensis nemzetségébe tartozik, de mivel a világ különböző pontjain a környezeti adottságok eltérnek (gondoljunk csak a tengerszint feletti magasságra, az éghajlatra vagy a termőtalajra), a tealevelek minősége is különböző.
A tea, amit iszunk, tulajdonképpen nem más, mint a Camellia sinensis nevű növény leveleiből készült főzet. A tea áztatása során a levelekben található vízoldható vegyületek kioldódnak. Ezek között a vegyületek között megtaláljuk a már említett katekinnek nevezett polifenolokat, az olyan xantin-származékokat, mint a koffein és a teofillin, illetve a teanin nevű aminosavat. A katekin egy rendívül erős antioxidáns, tehát képes elpusztítani vagy regenerálni a károsodott sejteket, de közben az egészségeseket nem bántja.
A zöld tea kedvező élettani hatása: A zöld tea gazdag jótékony hatású flavonoidokban, többek között ún. katekinekben és azok származékaiban. Ezek a vegyületek a C-vitaminhoz és az E-vitaminhoz hasonló antioxidánsok.
Összetevő: Zöld tea.
A zöld teát egy örökzöld fatermetű növény, a Camellia sinensis leveleiből készítik. A teaültetvényeken bokorméretű cserjék formájában termesztik: a példányokat kb. 1 méteresre metszik vissza a gyorsabb növekedés és a hatékonyabb szüret érdekében. A teacserjék csak meleg éghajlaton képesek növekedni, bár a virágzás elméletileg a tengerszinttől egészen 2000 méterig lehetséges.
A legjobb minőségű teák hegyvidéki teamezőkön termesztett cserjék leveleiből készülnek, ahol a tealevelek lassabban érnek, és ízviláguk is gazdagabb. Ugyan minden teacserje a Camellia sinensis nemzetségébe tartozik, de mivel a világ különböző pontjain a környezeti adottságok eltérnek (gondoljunk csak a tengerszint feletti magasságra, az éghajlatra vagy a termőtalajra), a tealevelek minősége is különböző.
A tea, amit iszunk, tulajdonképpen nem más, mint a Camellia sinensis nevű növény leveleiből készült főzet. A tea áztatása során a levelekben található vízoldható vegyületek kioldódnak. Ezek között a vegyületek között megtaláljuk a már említett katekinnek nevezett polifenolokat, az olyan xantin-származékokat, mint a koffein és a teofillin, illetve a teanin nevű aminosavat. A katekin egy rendívül erős antioxidáns, tehát képes elpusztítani vagy regenerálni a károsodott sejteket, de közben az egészségeseket nem bántja.
A zöld tea kedvező élettani hatása: A zöld tea gazdag jótékony hatású flavonoidokban, többek között ún. katekinekben és azok származékaiban. Ezek a vegyületek a C-vitaminhoz és az E-vitaminhoz hasonló antioxidánsok.
Összetevő: Zöld tea.