A fermentált élelmiszerek nagy előnye az egészségünkre gyakorolt számos jótékony hatása. Az erjedési folyamatok során a mikroorganizmusok apróbb részekre bontják az adott ételt, így lényegesen könnyebben emészthető lesz a végeredmény.
A fermentáció során az ételek tápanyagtartalma is átalakul, különféle fitoösztrogének és bioflavonoidok szabadulnak fel, amiket a szervezet könnyebben tud hasznosítani. Emellett az erjesztett ételek a bélflóránk jó barátai; erősítik a belek saját mikroflóráját, a fermentáció során létrejövő szerves savak pedig táplálják a bélnyálkahártyát.

Összetevők: cékla, ivóvíz, só, torma, fokhagyma, vegyesfűszer, babérlevél.

Tápérték 100g termékben:
Energia: 86kJ / 20kcal
zsír: 0,15g
ebből telített zsírsavak: 0,1g
szénhidrát: 3,37g
ebből cukrok: 0,5g
rost: 0,71g
fehérje: 0,02g
só: 1,65g
Veggie termékek »
Veggie termékek »

Címkék:

veggie