Tisztán Pisane borsó fehérje izolátumból készült növényi fehérjés készítmény.
600 g-os borsófehérje izolátum; ZukkeR termék a sportolás támogatásához.
A ZukkeR Vegan Protein nem kevert növényi fehérjés készítmény, kizárólag Pisane borsó fehérje izolátum felhasználásával készül, mivel a növényi fehérjék közül a borsó fehérje rendelkezik a legjobb biológiai hasznosulási értékkel. (BV96). A borsó fehérje kiváló fehérje forrás, esszenciális aminosavakban gazdag, kiváló aminosav összetétellel (AAS=0,96) rendelkezik. Kilenc esszenciális aminosavból csupán kettő van a FAO által javasolt értékek alatt. Ez azt jelenti, hogy az esszenciális aminosavakból ajánlott napi beviteli érték 96%-át tartalmazza.
A borsó fehérje további különlegessége, hogy egy szemi-esszenciális aminosavat is nagy mennyiségben tartalmaz, ez az arginin. Ezt az anyagot az emberi szervezet is termeli, azonban a stressz és maga a testedzés is csökkenti a képződését, ezért fontos a külső bevitel.
Az arginin növeli a kreatin foszfát-, inzulin- és növekedéshormon termelést, aminek eredményeképpen kedvez a sovány izomtömeg növekedésének és a zsírégetésnek, javítja a koncentrációs képességet. Pozitív élettani hatása továbbá, hogy a nitrogén-oxid prekurzora, így növelheti a szívbe szállított oxigén mennyiségét. A borsó fehérje arginin tartalma 8,7 g/100 g, bizonyítottan magasabb a szója és a kazein arginin tartalmánál. Fehérje tartalma 90% (az alapanyagra vonatkozik), míg emészthetősége 98%-os (Pr Tomé (INRA Paris), 2002).
A magas fehérje és arginin tartalomból kifolyólag és a jó emészthetőség miatt a borsó fehérje tökéletes komplex alkotóeleme lehet a táplálék kiegészítőknek. Megfelel mind a hazai, mind a nemzetközi elvárásoknak, mivel természetes eredetű, non-GMO, zsír- és koleszterin mentes.
Az egészséges táplálékbevitel a fogyókúra során az egyik legtöbb problémát felvető egészségügyi téma. A borsó fehérje bizonyítottan csökkenti az éhségérzetet és jóllakottság érzetet biztosít, ami egy fontos kiegészítő hatása lehet a táplálék kiegészítő terméknek. (Collaborative Project Cosucra Groupe Warcoing & Leatherhead Food International; The Perceived and Physiological Effects of Dietary Proteins and Peptides on Satiety; May 2008).
A termék jellemzői: szója mentes, tejmentes, tojásmentes, GMO mentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, hozzáadott mesterséges édesítőt nem tartalmaz, szteviával édesítve, adalékanyagokat nem tartalmaz.
Összetétel natúr íz esetén: borsó fehérje izolátum.
Összetétel csokoládé íz esetén: borsó fehérje izolátum, holland feldolgozású zsírszegény kakaó (10-12%), édesítő: stevia (steviol glikozidokat tartalmaz).
Összetétel vanília íz esetén: borsó fehérje izolátum, természetazonos vanília aroma, édesítő: stevia (steviol glikozidokat tartalmaz).
Felhasználási javaslat: 25 g terméket keverjen el 200 ml vízben vagy egyéb kedvelt folyadékban. Sütemények, krémek, pudingok szénhidrát csökkentett változatának elkészítésére (maximum 30%-ban), ételek sűrítésére is kiváló.
Tápanyag összetétel adagonként (25 g) tartalmaz: Kalória: 104 kcal, kalória zsírból: 9 kcal, zsír: 1 g -ebből telített zsírsavak: 0,5 g, szénhidrát: 3 g -ebből cukor: 0,3 g, élelmi rost: 0,5, nátrium: 25 mg, fehérje: 19 g.
Az élelmiszer kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót. Allergén információ: tej, tojás, mogyoró, hal, glutén és rákféle összetevőket feldolgozó üzemben készült!
Figyelmeztetés: a termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermektől távol tartandó! Tárolás: száraz, hűvös helyen.