Egy megbízható klasszikus. Vitamindús, nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat és nyomelemeket. A természetes májtisztító kúrák fontos összetevője.
A cékla a beta vulagris növény fő gyökérrésze. A gyökér sötétvörös-lila színe az élelmiszereknek élénk színt ad. Gyakori a kelet-európai konyhákban. Add hozzá a bio céklaport a smoothie-khoz, süteményekhez, mártásokhoz, salátaöntetekhez és levesekhez, hogy jellegzetesen édeskések és természetes módon, sziporkázóan színesek legyenek. Európába a rómaiak segítségével jutott el és elsősorban gyógyszerként vált ismertté, csak később terjedt el mint élelmiszer. Bár eleinte jellemzően főzték vagy salátákat készítettek belőle, az elmúlt évszázadokban felhasználása egyre sokoldalúbbá vált és népszerűsége folyamatosan nőtt.
A Biomenü bio cékla port ellenőrzött körülmények között termesztett növényekből gondosan válogatják, tisztítják, majd kíméletesen szárítják, porítják és csomagolják, így megőrzi eredeti, gazdag tápanyagtartalmát.
Dúskál a vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben. Sárgarépával keverve hatásos májtisztító kúrára is alkalmas.
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás: egy adag = 5 g. Fogyaszthatjuk folyadékban hígítva frissítő italként, főzhetünk levest belőle és keverhetjük salátákhoz is. Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermekek számára hozzáférhetetlen módon.
Összetevők: 100% bio cékla (beta vulgaris).
Tápanyag-információ egységenként (100 g): Energia: 1029 kJ/246 kcal, zsír: 0,3 g -amelyből telített zsírsav: 0,0 g -amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav: 0,0 g -amelyből többszörösen telítetlen zsírsav: 0,1 g, szénhidrát: 24,7 g -amelyből cukor: 18,3 g, rost: 52,6 g, fehérje (protein): 10,4 g, só: 0,1 g.