Talán a létező leghatékonyabb gyógynövény! A kurkuma jelentős előnyöket kínál a test és az agy számára - tradicionális ájurvédikus gyógynövény.
Az Indiából származó kurkuma hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban, az egészséget javító tulajdonságai miatt használt. A bio kurkumát Észak-Indiában termesztik, ahol a meleg, nedves éghajlat miatt jól érzi magát. A curcuma longa növény gyökereit és gyöktörzsét fogyasztjuk, amelyek a kurkuma jellegzetes élénk sárgás-narancssárga színét és erős borsos ízét adják. A kurkuma széles körben használatos a dél-ázsiai konyhában. Az organikus kurkuma por segítségével adhatunk ízt a curryknek és a leveseknek, a grillezett zöldségek ízletes fűszerezéséhez.
Erős antioxidáns, hatékony gyulladáscsökkentő, antibakteriális, antivirális (vírusölő), antimikrobás és immunstimuláló hatású. A megmosott szárakat megszárítják és megőrlik, az asztalra jellegzetes aromájú, sárga porként kerül. Bőrápoló szerként is kitűnő, mert szabályozza a a faggyúmirigyműködést, tisztítja a pórusokat, fokozza a kapilláris keringést és a kollagéntermelést.
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás: egy adag = 5 g, 1 adag naponta vagy ízesítésre ízlés szerint. Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.
Összetevők: 100% bio kurkuma (curcuma longa), 3-4% kurkumin tartalom.
Tápanyag-információ egységenként (100 g): Energia: 1272 kJ/304 kcal, zsír: 0,9 g -amelyből telített zsírsav: 0,3 g -amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav: 0,4 g -amelyből többszörösen telítetlen zsírsav: 0,2 g, szénhidrát: 55,4 g -amelyből cukor: 3,6 g, rost: 19,5 g, fehérje (protein): 8,3 g, só: 0,1 g.