Az isteni szíverősítő. A minőségi csokoládé alapanyaga, a természet egyik legerősebb antioxidáns élelmiszere.
A kakaóbab a csokoládé előállításának alapja. A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A kakaóbab egy finom szuperélelmiszer, mivel sokféle antioxidánst és más tápanyagot tartalmaz. A perui bio-termelők által termelt kakaóbab több antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babot kézzel szedik, tiszta vízben tisztítják és a legjobb minőségűeket kiválogatják. A gyártási folyamat megőrzi a bab tápértékét mindenféle adalék nélkül.
A Biomenü bio kakaóbab cacao criollo fajtából készül, melyet kiváló minősége miatt a kakaók "királyának" is neveznek. A kakaó tömege 50%-át három féle zsír alkotja, ezek nem károsak a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk (az olajsav, a sztearinsav és a palmitinsav), illetve többféle aminosavat is tartalmaz(triptofán és argine).
Nyers formában nagyon egészséges, rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban. Rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni az időskori szellemi hanyatlást, illetve hatékonyan támogathatja a szív egészséges működését. A kakaóbab élénkítő hatású, éberséget, és jó közérzetet biztosít. Kellemesen kesernyés íze miatt nyersen is fogyasztják, de porrá őrölve és meleg tejben elkeverve kiváló frissítő készíthető belőle.
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás: egy adag = 10-15 g, ízlés szerint. Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.
Összetevők: 100% bio kakaóbab (theobroma cacao, criollo variety).
Tápanyag-információ egységenként (100 g): Energia: 2242 kJ/535 kcal, zsír: 47,1 g -amelyből telített zsírsav: 29,1 g -amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav: 14,2 g -amelyből többszörösen telítetlen zsírsav: 1,4 g, szénhidrát: 1,6 g -amelyből cukor: 1,6 g, rost: 31,4 g, fehérje (protein): 13,0 g, só: 0,0 g.