Antioxidáns, hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségéhez.
A több mint 300 hatóanyagot, köztük a fenil-, etil-amin- és szerotin-tartalmú kakaóbab a csokoládé előállításának alapja. A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A kakaóbab egy finom szuperélelmiszer, mivel sokféle antioxidánst és más tápanyagot tartalmaz. A perui bio-termelők által gyártott kakaóbabok több antioxidánst tartalmaznak, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babot kézzel szedik, a legjobb minőségűeket kiválogatják és erjesztik, a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében. A kakaópaszta készítéséhez megőrlik, majd a pasztát megolvasztják, hogy a folyékonnyá váljék. A folyadékot lehűtik és lapkákká alakítják.
A kakaó antioxidánsokkal telített, tömege 50%-át alkotó három féle zsír nem káros a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk (az olajsav, a sztearinsav és a palmitinsav), illetve többféle aminosavat is tartalmaz (triptofán és argine).
A kakaómassza nem csak a csokoládékészítés legfontosabb alapanyaga, hanem az egyik legkedveltebb élelmiszer a világon. Az elmúlt években bebizonyították, hogy nyers formában az egészségünknek is rendkívül jót tehet. A Biomenü perui kakaómassza tallér egy ízletes szupertáplálék, rendszeres fogyasztása segíthet szívműködési-, hangulati- és szellemi problémák enyhítésében.
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás: egy adag = 5-10 g, ízlés szerint. Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.
Összetevők: 100% bio hántolt kakaóbab (theobroma cacao).
Tápanyag-információ egységenként (100 g): Energia: 2589 kJ/618 kcal, zsír: 53,3 g -amelyből telített zsírsav: 32,5 g -amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav: 16,6 g -amelyből többszörösen telítetlen zsírsav: 1,6 g, szénhidrát: 16,7 g -amelyből cukor: 0,5 g, rost: 11,9 g, fehérje (protein): 14,0 g, só: 0,1 g.