Az agar-agar növényi eredetű, természetes zselésítő anyag.
100 g-os agar-agar; Éden prémium termék zselés sütemények, torták készítéséhez.
Az állati eredetű zselatint teljes mértékben helyettesíti, annak növényi alternatívája. Tengeri moszatokból készül, melyet megszárítanak, extrahálnak, majd mechanikai úton préselnek, és finom porrá őrölnek. A kíméletes eljárás során az algában lévő ásványi anyagok megmaradnak. Koleszterinmentes kötőanyag, melegen oldható, hideg állapotban zselésedik.
Felhasználási javaslat: az agar-agar felhasználható szószok, dzsemek, desszertek sűrítésére, hidegtálak készítéséhez, illetve kozmetikai célokra is.
Adagolás: 1 csapott teáskanál 1/2 liter folyadékhoz. (Az agar-agar csak forrásban lévő folyadékban oldódik fel és visszahűtve 34-38 C fok között zselésedik.)
Származási hely: Spanyolország.
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 720 kJ/172 Kcal, zsír: <0,1 g -amelyből telített zsírsavak: <0,001 g, szénhidrát: 0,4 g -amelyből cukrok: <0,01 g, rost: 86 g, fehérje: <0 g, só: <0,01 g.