Az almapektin inulinnal egy funkcionális élelmiszer, amelyben két fontos alapanyag található.
500 ml-es ital; Mester és Major termék a bélrendszer egészségéért.
Ajánlott adagolás:
A kedvező hatások napi 100 ml elfogyasztása esetén érhetőek el. Bő folyadékkal kell fogyasztani!
A bélegészséget a bélnyálkahártya állapota és a bélben élő baktériumok milyensége határozza meg, mely az egész szervezetre kiható homeosztázist, harmonikus állapotot hoz létre, vagy megbontva ezt az egyensúlyt betegséget idéz elő.
Napi 10g pektin étkezés részeként való elfogyasztásával az egészségre kedvező hatást gyakorol. A pektin hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához, kedvező a hatása a mikrobiomra.
Napi 12g inulin bevitel a széklet gyakoriságának növelése révénhozzájárul a normál bélműködéshez. A kedvező hatások napi 100 ml elfogyasztása esetén érhetők el.
Ha megfelelő mennyiségű - minimum 40-50 gramm - a napi vízbenoldható fermentálható rostbevitel, akkor elegendő a napi 50 ml fogyasztása az almapektinből.
Az almapektin és az inulin is prebiotikumok, amelyek ellenállnak az emésztő enzimeknek, ezáltal változatlan formában jutnak el a vastagbélig, ahol serkentik a bélflórában lévő hasznos baktériumok szaporodását és ezzel párhuzamosan gátolják a káros baktériumok megtapadását a bélben.
Az élelmi rostok fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében, a csökkentett élelmi rostbevitel összefüggésben áll a nyugati betegségek gyakoribb előfordulásával, a bél immunállapot rendellenességeivel. Az immunrendszer és a bélflóra kölcsönhatása, együttműködése biztosítja, hogy szervezetünk védve legyen az emésztőrendszerbe óhatatlanul bekerülő káros anyagoktól.
Tápanyagok 100g-ban:
Szárazanyag 20g
Energia 107 kJ/25kcal
Zsír: 0,2g, amelyből telített zsírsavak 0,0g
Szénhidrát: 9,6g, amelyből inulin 9,1g
Fehérje: 0,2g
Élelmi rost: 9,4g, amelyből pektin 9,4g
Só 0g