A Herbafulvo Essencia Prémium természetes anyagokból és gyógynövényekből készült ital, amely hatékonyan segíti az immunrendszer baktériumok és vírusok elleni védekezését, és támogatja érrendszerünk optimális működését.
750 ml-es ital; Herbafulvo termék az immunrendszer erősítéséhez.
Glutén mentes, Vegán, Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, GMO mentes. Hisztamin érzékenyek is fogyaszthatják.
Napi ajánlott bevitel: 0,4 ml testtömeg kilogrammonként (75 kg-os embernek napi 30ml)
Szervezetünk nitrogén-monoxid ellátásának és az optimális sejtműködésnek elengedhetetlen feltétele a megfelelő mennyiségű arginin aminosav jelenléte. Az arginin biztosítja a nitrogén-monoxidot a vazodiletatió létrejöttéhez. Ezen az élettani alapon működő hatás segíti a keringést és az optimális vérnyomást. Az arginin ebben a formában már a vékonybél kezdeti szakaszában felszívódik, hatékonyan biztosítva az optimális arginin-ellátást.
A normál bélflóra szervezetünk egyik védőbástyája. Legfőbb feladatai az idegen kórokozókkal szembeni védelem, az immunrendszer állandó készenléti szinten tartása, a nyálkahártyát alkotó sejtek osztódásának, fejlődésének szabályozása, a maradék tápanyagok megemésztése, rövid szénláncú zsírsavak termelése (ez a bélhámsejtek elsődleges tápanyaga). Ezt a sokrétű funkciót és az optimális bélflóra egyensúlyt az almapektin segíti, mivel az almapektin a bélflórát alkotó hasznos baktériumok egyik fő tápláléka.
A kedvezőbb ízhatás érdekében módosítottuk az esszenciák összetételét, ezért került bele az inulin. Az inulin egy édes ízű élelmi rost, ami lényegében a saját enzimjeinkkel nem emészthető, rezisztens szénhidrát, ami egy nagyon hasznos prebiotikum. Az általunk használt inulin csicsókából származik, mely nagyon nagy tisztaságú, ezzel el tudjuk kerülni a csicsóka szirupnál tapasztalt puffadást okozó hatást. Tudni kell azt, hogy a csicsóka kb. 24% inulint, kb. 14 százalék monoszacharidot, fruktózt és glükózt, ezen kívül kb. 3 százalék cukoralkoholt tartalmaz. Ha ön használ inulint, mely puffadási problémát okoz, akkor az Ön által használt inulinban van monoszacharid és cukoralkohol.
A Herbafulvo essencia prémium étrend-kiegészítőben használt inulin nagy tisztaságú, nem tartalmaz monoszacharidot és cukoralkoholt.
A prebiotikus hatású kifejezetten édes ízű inulin használata miatt a prémium változatból kivettük a stevia természetes édesítőszert.
A másik jelentős eltérés, hogy kivettük a kálium-szorbátot az összetételből. Ez a tartósítószer a természetben előforduló anyag, ami leginkább a gombák szaporodását akadályozza meg. A kálium-szorbát bizonyos fogyasztóknál allergiás hatást válthat ki. A hisztaminérzékeny embereknél a kálium-szorbát problémát okozhat, de a prémium Herbafulvot a hisztaminérzékenyek is fogyaszthatják.
A Herbafulvo essencia hatóanyag megőrzése és tartósítási eljárása egy fél aszeptikus eljárás, ahol az étrend-kiegészítő pH értékét 4,3-ra állítjuk be, a Herbafulvo sterilizálása és betöltése 84 fokon történik. Ezzel érjük el, hogy a termék természetes és gyógynövény hatóanyagai egy éven
keresztül megőrzik a hatásosságukat.
Még egy lényeges eltérés van a Herbafulvo essencia és Herbafulvo essencia prémium összetétele között. A prémium tartalmaz nikotinsav-amidot vagy más néven niacinamidot. Az alap molekula a niacin vagy nikotinsav, ami lényegében a B3-vitamin.
Két ok miatt használjuk a nikotinsav amidált változatát. Testünkben a nikotinamid az aktív forma, az amidálás a májban történik egy citokróm p450 enzim segítségével, ez az amidálási folyamat sérül környezeti, leginkább táplálkozási hatás miatt. Másik ok, hogy a nikotinsav (niacin) 50 mg/nap dózis felett gyorsan múló bőrpirosodást okoz.
Fogyasztása életkortól függetlenül, folyamatosan javasolt.
Napi ajánlott bevitel: 0,4 ml testtömeg kilogrammonként (75 kg-os embernek napi 30ml)
A napi adagot célszerű reggel vagy két egyenlő részben reggel és esete fogyasztani étkezés után. Ivovízbe vagy kávéba, teába keverve esetleg önmagába fogyasztani. Lehet a napi ivóvízbe keverve egésznap fogyasztani.
Összetevői: Mezei Sóska, Nagy csalán, Orvosi székfű, Orvosi Zsálya, Fekete áfonya, Édes kömény, Ánizs, Máriatövis, Vad rózsa, Fulvosav, Almapektin, Parajdi natúr só, Arginin, Niacinamid, Lecitin (napraforgó), Citromsav, Tejsav.