Különleges, kávékhoz (és bizonyos teafélékhez) adható gyógynövény-gomba- és tápanyag-keverék.
108 g-os gyógynövény-, gomba-, és tápanyag-keverék; Nutri-kávé termék a kávézás gyógygombákkal való kiegészítéséhez.
A speciális összetevők túl azon, hogy értékes tápanyagokat biztosítanak számodra, egyáltalán nem befolyásolják a kávéd ízét és a kávézás élményét. A 100%-ban természetes, komplex összetevőket tartalmazó keveréket egyszerűen keverd hozzá kedvenc kávédhoz (vagy teádhoz). Egészségedre! Instant kávét NEM tartalmaz.
Összetevők: Freyagena rostkomplex (gumiarábikum, Sunfiber részben hidrolizált guargumi), (hidrolizált) kollagén peptidek, magnézium-L-laktát-dihidrát (fully reacted), myo-inositol, ganoderma (pecsétviaszgomba), Cordyceps (hernyógomba), mandulagomba gyógynövény-gombakivonatok speciális, oldékony rostokkal, íztelen magnéziummal, extra, sztandardizált gyógynövény-gombakeverékkel, kiválóan oldódó kollagénnel, kapszulák és adalékok nélkül, különlegesen összeállított keverék.
A pecsétviaszgomba (Reishi vagy Ganoderma): "A halhatatlanság gombája": nem csoda, hogy a "halhatatlanság gombájának" nevezik, hiszen a szív- és érrendszer, az energiaszint, az állóképesség, a koleszterinszint karbantartására, az immunrendszer és a máj működésére is pozitív hatással bír. Kutatások bizonyítják, hogy erőteljesen hat az immunrendszer egyensúlyára, különösen, ha bizonyos külső környezeti hatások érnek minket. A Reishi körüli kutatások terjedelmének és mélységének átvizsgálásakor egyértelművé válik, hogy miért fordulnak sokan (elsősorban a Távol-Keleten) ehhez a varázslatos gombához az általános egészség és a hosszú élet támogatása érdekében.
Kínai hernyógomba (Cordyceps): a kínai hernyógomba egy másik világszerte elismert gombafajta. Eredetileg a tibeti fennsíkon alkalmazták egészségügyi célokra, de a modern kutatások is azt igazolták, hogy képes támogatni a tüdő működését, az energiatermelést és a libidót. További hernyógomba kutatások témája, hogy hogyan növeli az izomsejtek energiatermelését és csökkenti a tejsavtermelést. Ezzel együttesen növeli az sportteljesítményt és segít a hatékony légzésben. Mind a férfiak, mind a nők esetében befolyásolhatja a libidót. A táplálkozástudományban és a holisztikus orvoslásban adaptogén gyógynövény-gombának is tekintik és nagyra becsülik egészséget támogató szerepéért. Számos fitokémiai vegyületet tartalmaz, mint pl. az egészséges immunrendszert támogató poliszacharidokat, terpéneket és flavonoidokat.
Mandulagomba (Agaricus fajok): minden gombánál fontos megfigyelni, hogy az összetevőket hogyan termesztik és gyűjtik be. A csiperkék keresésekor különös figyelmet kell fordítani a felhasznált fajokra. Az Agaricus nemzetségébe tartozik például a közönséges fehér csiperkegomba vagy a kétspórás csiperkegomba (Portobello, Cremini), amelyek mind az Agaricus bisporus faj variációi. Míg a jól elkészített Portobello és Cremini gomba nagyon ízletes és egészséges, a legtöbb táplálékkiegészítőt vásárló ember immunerősítésre olyan, széles körben kutatott fajokat keres, mint pl. az Agaricus brasiliensis, amely Agaricus blazei-ként is ismert. A kutatások azt mutatják, hogy a brazil "Blazei" gomba specifikus immunsejtek erőteljes aktiválását szolgálja.
A 3 különböző gombát tartalmazó keverék nagyon népszerű lehet azok körében, akik széles körű immuntámogatást keresnek.
Az inozitol egy cukoralkohol, amelynek számos lehetséges formája és izomere van. A myo-inozitol (MI) a leggyakoribb az izomerek közül. Az inozitol a sejtmembrán lipidek fontos szerkezeti alkotóeleme, valamint aktív a sejtek közti jelátvitelben. Továbbá azáltal, hogy az inzulintól a külső jeleket továbbítja a sejtek belsejébe, az inozitol az inzulin másodlagos hírvivőjeként működik. Az inozitol foszfoglukán másodlagos hírvivő rendszer zavara inzulinrezisztenciával és azzal összefüggő rendellenességekkel jár, beleértve bizonyos ezzel összefüggő hormonális és reproduktivitási zavarokat.
A magnézium hozzájárul a normál pszichológiai, mentális, idegrendszeri és izomfunkciók fenntartásához, valamint a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. Az inositol számos területen szinergiát alkot a magnéziummal, egymás hatását erősítik. Táplálkozásunkra jellemző mind a kollagén-fehérjék, mind a rostok ideálisnál alacsonyabb bevitele, holott a megfelelő, magas élelmi rostbevitel igen komplexen járul hozzá egészségünk megőrzéséhez, túl a bélműködésünkön. Az összetevők egyediségét és komplexitását a magas poliszacharid-tartalmú gombakeverék növeli tovább, kompromisszumok nélkül.
Kollagén: a kollagén jelentős mennyiségben található meg bőrünkben, csontjainkban és porcainkban. Termékünkben a kollagén már eleve peptidek formájában van jelen, azaz elő van emésztve (hidrolizált). A modern nyugati táplálkozásból szinte teljesen hiányoznak a kollagén-típusú fehérjék, hiszen fehérjeforrásaink nagy része színhúsokból származik, nem pedig a kollagén-tartalmú állati részekből (csont, bőr, ízületek, stb.)
Prebiotikus rostok: a megfelelő rostok komplexen járulnak hozzá egészségünk fenntartásához. Az egészséges táplálkozás részeként a prebiotikumok szinergikusan és szelektíven táplálják a bélbaktérium-törzseket. A hazai lakosság a napi minimálisan javasolt rostbevitel felét sem éri el. Termékünkbe ezért acacia (más néven arabmézga vagy gumiarábikum) és világhírű japán gyártótól származó részben hidrolizált guar került (Sunfiber). A gondosan összeállított keverék esetében nagyon fontos még hangsúlyozni, hogy más termékekkel ellentétben (mint például az inulin és egyéb oldható rostok) a fermentáció lassan és kíméletesen zajlik a bélben, komplex összetevői olyan prebiotikus rostszálakat tartalmaznak, melyek előkelő résztvevői a jövő mikrobiom kutatásainak. Egyedülálló módon e két összetevőnkről több, mint 200 szakmai tanulmány áll rendelkezésünkre; ebből a szempontból is a rostok csúcskategóriáját képviselik.